Na broju 113 informacije u vezi s koronavirusom

19. ožujka 2020.

Foto: Pixabay

Hrvatski zavod za javno zdravstvo oformio je novi pozivni centar u kojem građani mogu dobiti informacije o koronavirusu, a broj je 113. Građanima će, pozivom na taj broj, od 7 do 22 sata svaki dan na upite odgovarati epidemiolozi i drugi stručnjaci.

Jedna od djelatnica Pozivnog centra 113 Bruna Ivić Bajamić otkriva nam da su najčešća pitanja o tome kako se ponašati u samoizolaciji te koje tvrtke smiju, a koje ne smiju raditi zbog epidemije koronavirusa. Na broj 113 dolaze i neka neobična pitanja poput: Može li zbog koronavirusa moj pas šetati samo po travi ili može i po betonu?  Žena kaže da je korona na betonu?, Mogu li mužu reći da ne smije dolaziti doma iz Austrije, znate, malo bih se odmorila?

 

Inače, i Vlada je otvorila posebnu internetsku stranicu koronavirus.hr, gdje se mogu naći važne informacije u vezi s koronavirusom u Hrvatskoj.

Uz opće informacije o samoizolaciji i o tome što učiniti ako se sumnja na koronavirus, tu su i Vladine mjere te medijske objave Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Internetska stranica nudi i 'mitove i istine o koronavirusu', kronologiju razvoja epidemije te najčešća pitanja i odgovore o virusu.

Ilijana Grgić