Pitajte autora virtualnog Andrije sve što želite

26. lipnja 2020.

Mislav Malenica/Foto: HGK

Kako bi hrvatske građane potaknula na ulazak u poduzetničke vode, a već postojećim poduzetnicima dala alate za razvoj njihovog poslovanja, Hrvatska gospodarska komora partner je u projektu Promocija poduzetništva, u sklopu kojeg je pokrenula inicijativu 'Inoviraj-profitiraj' koja se održava putem besplatnih online Info dana te okuplja poduzetnike i inovatore iz pet hrvatskih regija.

U četvrtak, 2. srpnja s početkom u 11 sati, na pitanja građana odgovarat će Mislav Malenica, predsjednik Hrvatskog udruženja za umjetnu inteligenciju CroAI , koja je javnosti predstavila virtualnog asistenta za lakše prepoznavanje simptoma koronavirusa. Virtualni Andrija, putem WhatsApp platforme,pomaže građanima, zdravstvenim radnicima, liječnicima i epidemiolozima u kontroli razvoja pandemije Covida-19.

Andrija Virtualni Andrija

 

Na petom Info danu sudjelovat će i Emir Džanić, jedan od najvećih domaćih eksperata u području inovacija koji će prisutnima dati neke učinkovite alate za lakšu realizaciju njihovih ideja.

"Dok ideju razrađujemo, trebamo promišljati o njenoj komercijalizaciji jer je najbolji recept za neuspjeh napraviti inovativni proizvod, a tek potom razmišljati kako ćemo ga prodati. Tek kada naša ideja zaživi u materijalnom obliku, bilo kao proizvod ili usluga, i dođe do kupaca, možemo reći da smo stvorili neku novu vrijednost ili inovaciju", smatra Džanić.

Info dan će zaključiti konzultanti iz konzultantske tvrtke za EU fondove Projekt Jednako Razvoj, koji će govoriti o posljednjim izvorima financiranja poslovnih ideja.

Sudjelovanje na online radionicama je besplatno, a prijaviti se možete preko stranice www.inovirajprofitiraj.hr, kako biste mogli dobiti link na radionicu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

P.hr/I.G.