Pevex nastavlja investirati u nove prodajne centre

7. listopada 2020.

Foto: Pevex

Pevex je danas službeno otvorio vrata kupcima u svome novom prodajnom centru u Slavonskom Brodu, gdje je zaposleno 48 djelatnika koji će pomagati kupcima u izboru ponude više od 50.000 artikala domaćih i inozemnih dobavljača. Trgovački lanac već je poslovao u ovom gradu, no novi je centar na atraktivnijoj lokaciji u naselju Slavonija II te je u novom objektu zaposlio pet novih djelatnika više u odnosu na stari.

"Nakon otvaranja našega novog prodajnog centra u Vinkovcima u rujnu ove godine, došlo je i vrijeme da moderniziramo svoj centar u Slavonskom Brodu. Novi centar ima bogatiju ponudu koja se prostire na čak 5.118 četvornih metara. Ovo je još jedan značajan korak u našoj dugoročnoj strategiji kojim želimo biti prisutni u svim sredinama iznad 15.000 stanovnika", izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevexa.

Od kraja 2015. godine, zaključne godine poslovanja prethodnog vodstva tvrtke, Pevex je otvorio deset novih prodajnih centara te zaposlio više od 700 novih djelatnika. Danas ima 26 prodajnih centara, od čega 12 u vlasništvu, dok je krajem 2015. godine samo jedan prodajni centar bio vlasništvo tvrtke.

Gradit će se veliki logistički i distributivni centar

Unatoč koronakrizi planira se i gradnja novih prodajnih centara iduće godine te ulaganje u novi poslovni model dostavnih centara.

"U novoj, 2021. godini planiramo otvaranje čak dvaju novih centara – u Požegi i Poreču. Pokrećemo i poslovni model dostavnih centara. Dva takva centra planiramo otvoriti već do kraja ove godine – jedan do 500 m2 i drugi do 1000 m2. U 2021. otvorit ćemo ih u nizu gradova. Gospić, Ogulin, Otočac, Zabok, Krapina i Knin prve su već oglašene lokacije gdje tražimo zakupodavce, no i druge dolaze u obzir. Kruna nove razvojne faze svakako je veliki logistički i distributivni centar nadomak Zagreba. Vrijednost je te investicije 300 milijuna kuna, a za realizaciju tražimo zemljište veličine 200.000 m2", najavio je Lovrinčević.

No, prije spomenutih investicija, prvi hrvatski trgovački lanac najavio je da će u studenome otvoriti i novi prodajni centar u Makarskoj, u koji će preseliti poslovanje iz starog centra.

 

P.hr/I.B.

Tags