Pevec promijenio ime u Pevex

13. veljače 2020.

Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevexa, foto: Pevex

Promjenom zadnjeg slova imena  provedena je odluka od prije dvije godine  kada je odlučeno da je potrebno napraviti odmak od bivših vlasnika, te se tako Pevec se od danas zove Pevex. Nema više ni stiliziranog pijetla  a uz novi naziv, novi je i slogan tvrtke, preuzet iz  pjesme poznatog ženskog stastva Cacadou Look - Tako lako. 

I dalje ostaju osnovne kompanijske boje – zelena i bijela. Čini se kako su se u ovom trgovačkom lancu odlučili riješiti tereta prošlosti, a bez gubitka identiteta koji je stvaran godinama.  Promjenom samo jednog zadnjeg slovo željelo se obratiti novim, mladim potrošačima.

"Pevex sada kreće u rebranding postojećih prodajnih mjesta. Slijedi nam preuređenje centara, unutarnjeg i vanjskog brendinga što očekujemo da će se napraviti do kraja ove godine", rekao je predsjednik Uprave Pevexa Jurica Lovrinčević ističući kako će to kompaniju koštati oko deset milijuna kuna.

Pevex za sada ne planira širenje izvan granica Hrvatske, ali, kaže Lovrinčević, u planu je otvaranje trgovina manjih formata, i to u manjim gradovima s 10.000 i manje stanovnika.

Inače, do kraja ove godine u planu im je otvaranje novog centra u Puli te u Vinkovcima. Prodajni centar Vinkovci, čije se otvorenje planira početkom rujna, biti će prvi izgrađeni centar s potpuno novim vizualnim identitetom.

Plaće rasle gotovo 40 posto

Lovrinčević je istaknuo kako je tvrtka u odnosu na 2015., zaključnu godinu poslovanja prethodnog vodstva tvrtke, povećala ukupne prihode za čak 65 posto, dok je neto dobit porasla za gotovo 480 posto. U  vlasništvo je preuzela devet postojećih prodajnih centara, otvorila sedam novih prodajnih centara te zaposlila gotovo 900 novih djelatnika. Ukupni prihodi tvrtke porasli su na 1,95 milijardi kuna dok je neto dobit porasla na 139,6 milijuna kuna u 2018. godini. Za 2019. još uvijek nemaju potpune rezultate, a procjene su da će prihodi biti na oko dvije milijarde kuna. Tvrtka, za sada, nema problema s nedostatkom radne snage, jer je podigla prosječna neto primanja 38 posto u zadnje tri godine.

"Prosječna mjesečna plaća u Pevexu danas je 6.800 kuna, a početna 5.000 kuna i mislim da je to razlog zašto od nas ljudi ne odlaze", rekao je Lovrinčević te dodao kako nemaju veliku fluktuaciju radne snage kao ostali u tom sektoru, koji će, prema njegovim riječima, morati razmisliti o podizanju plaće kao jednom od načina za rješenje tog problema.

 

Ilijana Grgić