Pet tajni sreće Billa Gatesa

6. siječnja 2020.

Foto: Pixabay

O sreći je teško govoriti, stoga je bolje govoriti o ravnoteži, ispunjenosti i zahvalnosti, piše za magazin Forbes Remy Blumenfeld, osobni trener i poduzetnik specijaliziran za kreativni sektor.

Bumenfeld je bio vrlo zadovoljan kada je nedavno u njegovoj rubrici Pitaj me bilo što, na Redditu, Bill Gates, drugi najbogatiji čovjek na svijetu, odgovorio i na dva vrlo osobna pitanja: jeste li sretni i što vas čini sretnim. Njegovi odgovori nisu samo mudri nego i iznenađujuće jeftini. 

Na drugo pitanje Gates je odgovorio kako mu je nedavno netko rekao kako je u životu vrlo važno da nam djeca dobro rastu i napreduju u svemu te se kao otac s time potpuno slaže.

Neke od Gatesovih ideja na pitanje kako biti sretan, Blumenfeld je oblikovao u pet važnih činjenica. 

1. Pusti dvadesetgodišnjaka u sebi i razgovaraj sa svojim budućim "ja"

2. Ostvari ono na što si se obvezao

3. Daj drugima

4. Vježbaj više

5. Stavi ljubav na prvo mjesto.

To je lijepo, no sigurno si mislite, kaže Blumenfeld, da bi nekoliko stotina milijuna dolara također dobro došlo da se osjećate sretnije. "Možda. No, Gatesovi odgovori upućuju na to da kada računate na sebe, drugi mogu računati i na vas te kada se osjećate dobro tjelesno i emocionalno i prioritet su vam osobe koje volite, možete povećati svoj osjećaj ispunjenosti i biti sretnija osoba. I to mnogo prije negoli neki debeli, egocentrični, usamljeni milijunaš", zaključuje Blumenfeld.

P.hr/K.S.