Pet pitanja koja odmah otkrivaju liderski potencijal

2. svibnja 2021.

Foto: Pixabay

Pronalaženje pravog zaposlenika koji bi svojim talentom podigao razinu poslovanja dosta je teško, a zna biti i nezgodno. Ipak, potraga za zaposlenicima s potencijalom liderstva presudna je za dugoročni uspjeh bilo koje tvrtke. Čak i ako kandidate zapošljavate na najnižu poziciju, nikad nije prerano provjeriti imaju li liderske osobine. U tekstu u američkom Inc-u istaknuli su pet pitanja koja poslodavcu mogu pokazati kakav potencijal za lidersku ulogu ima bilo koji kandidat za posao.

Kako mjerite vlastiti učinak na poslu?

Iako je ovo možda jedno od najčešćih pitanja, ono može poslužiti kao početni barometar liderstva. Samoprocjena je izvrstan alat za razumijevanje na koji način zaposlenik definira uspjeh, kako se uspoređuje sa svojim suradnicima i koja su to područja u kojima vjeruju da je najjači, a u kojima najslabiji.

Alternativno, to je također izvrstan alat za određivanje kako će kao menadžer gledati na uspjeh.

Možete li iznijeti primjer rješenja nekog zadatka koji nikada prije niste radili?

Biti vođa znači pronaći kreativna rješenja za probleme s kojima ne samo da se nikada niste bavili već za koje uopće niste znali da postoje. Odgovor na ovo pitanje dat će vam uvid na koji način kandidat može smišljati kreativna rješenja.

Ovo je pitanje sam korijen prilagodljivosti. Ako je kandidat sposoban sam iznijeti stvaralačke ideje ili upotrijebiti gotove alate i strategije za rješavanje problema, smatrajte da je položio ovaj test, no ako je morao za svaku komponentu zadatka tražiti pomoć svojih nadređenih, vjerojatno je vrijeme da završite razgovor.

Koja je najteža odluka koju ste morali donijeti u posljednje vrijeme i kako ste došli do nje?

Biti lider znači donositi teške odluke koje uglavnom nisu lijepe ili zabavne, ali dio su posla i morate znati da će ih budući vođa vašeg tima moći donijeti.

Slušajte pažljivo odgovor kandidata, a procjena toga kako se potencijalni zaposlenik nosi s teškim izborima ne samo da će vam pomoći da utvrdite može li obaviti teške zadatke već i vjerujete li njegovu obrazloženju odluka koje donosi.

Kako dolazite do ideja?

Kreativnost je možda najveća prednost kada je u pitanju procjena potencijala vodstva. Bilo da se radi o pronalaženju inovativnih načina za rješavanje složenog problema ili pametnoj motivaciji i taktici izgradnje tima, kreativnost je sama srž dobrog vodstva.

Koristite se ovim pitanjem da biste saznali kako kandidat dolazi do briljantnih ideja. Ocijenite mozga li s kolegama, traži li nadahnuće oko sebe, internalizira li zadatak ili se oslanja na istraživanja i mrežne izvore. To će vam omogućiti bolje razumijevanje njegova kreativnog procesa.

Tko je bio najbolji šef kojeg ste ikad imali?

Svi smo u životu imali ljude - bilo da je riječ o treneru, mentoru ili šefu - koji su učinili mnogo za nas i nadahnuli nas da dosegnemo svoj najveći potencijal. To su ljudi koji nas tjeraju preko granice onoga što smo mislili da možemo.

Iz prve ćete ruke uvidjeti što to kandidat smatra vrhuncem dobrog liderstva i na čemu će vjerojatno temeljiti vlastiti stil vođenja. To je također sjajan način da utvrdite bi li osoba dobro odgovarala kulturi vaše tvrtke i hoće li se uklopiti i napredovati u timu.

 

P.hr/B.S.