Otvorene prijave za EY Poduzetnik godine 2021.

29. rujna 2021.

Foto: EY

Današnji panel Budućnost hrvatskog poduzetništva ponudio je realan pregled stvarnog stanja, ali i pogled na poduzetništvo kakvo možemo imati. U sklopu panela otvorene su i prijave za sedmo hrvatsko izdanje EY Poduzetnika godine, prestižne globalne nagrade namijenjene najuspješnijim poduzetnicima. Prijave su otvorene do 30. studenoga 2021., a svi zainteresirani svoje prijave ili prijedloge poduzetnika mogu dostaviti putem web-stranice EY-a

Uspješni o uspješnima

O iznimnom potencijalu domaćih poduzetnika te važnosti promocije uspješnih poduzetničkih priča razgovarali su Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe i predsjednik žirija programa EY Poduzetnik godine, Hrvoje Josip Balen, jedan od osnivača Visokog učilišta Algebra i EY Poduzetnik godine za 2020. godinu, Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke, generalnog sponzora programa te Berislav Horvat, country managing partner u EY-u Hrvatska i pokretač programa u Hrvatskoj. Raspravu je vodio Saša Cvetojević, poduzetnik i investitor, član žirija programa EY Poduzetnik godine.

"Pogled na poduzetnike i poduzetništvo se mijenja, a tome pridonosi i činjenica da imamo dvije tvrtke koje su bile startupovi, a sad vrijede više od milijardu dolara. Sličnih primjera ne nedostaje nam, naši poduzetnici postali su zvijezde, a to je ono što nam treba. Među njima sigurno je i naš sljedeći jednorog. Važnost programa EY Poduzetnik godine u tome je što plješćemo najboljima jer je to najbolji poziv drugima da žive i rade u Hrvatskoj", rekao je Emil Tedeschi, koji će i ove godine predsjedati neovisnim žirijem programa.

Uz Emila Tedeschija o tome tko će biti sljedeći EY Poduzetnik godine odlučivat će žiri u sastavu Nenad Bakić i Saša Cvetojević te dosadašnji laureati programa Alan Sumina, Đuro Horvat, Marko Pipunić, Mate Rimac, Silvio Kutić te Hrvoje Josip Balen.

Budućnost hrvatskog poduzetništva

Foto: EY

"U EY-u svoju svrhu vidimo u izgradnji boljega poslovnog okružja, dakle i boljeg društva. To smo htjeli i pokazati ovim programom nagrađivanja poduzetnika. Htjeli smo poduzetnicima dati zasluženu poziciju u društvu jer oni svakodnevno rade na idejama i projektima koji donose promjene na dobrobit svih", istaknuo je prilikom najave ovogodišnjeg izbora Berislav Horvat.

Mala zemlja, ali izniman potencijal

Hrvoje Josip Balen, jedan od osnivača Visokog učilišta Algebra, koji je zajedno s partnerima Mislavom Balkovićem i Tomislavom Dominkovićem ponio titulu šestoga hrvatskog EY Poduzetnika godine, prilikom otvaranja prijava napomenuo je da danas na sve, pa i na obrazovanje, treba gledati globalno. Uloga je obrazovnih institucija davati podršku mladim ljudima, budućim poduzetnicima da spremno mogu nastupati u bilo kojoj zemlji svijeta, bez obzira na to gdje su stjecali znanja. Istaknuo je kako se mala zemlja poput Hrvatske mora fokusirati na istraživanje, razvoj i znanje te da program EY Poduzetnik godine već šest godina dokazuje da Hrvatska ima potencijala upravo na tim područjima.

EY Poduzetnik godine globalni je program osmišljen radi poticanja poduzetničke klime i izgradnje boljega poslovnog okružja, a provodi se više od 30 godina u više od 60 zemalja, koje čine 90 posto svjetske ekonomije. Jedinstven je i po svojoj globalnoj završnici na kojoj za titulu najuspješnijega svjetskog poduzetnika konkuriraju nacionalni pobjednici. Među njima su se našli i hrvatski EY Poduzetnici godine koji su uspješno predstavljali svoje poduzetničko iskustvo, ali i Hrvatsku.

Tko će biti novi hrvatski EY Poduzetnik godine saznat ćemo na svečanom proglašenju u ožujku iduće godine.

P.hr/I.B.