Otvoren natječaj: Tech Boost - prilika za razvoj ideja i rast

10. kolovoza 2020.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Ured Svjetskoga investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF) u Hrvatskoj otvorio je natječaj za sudjelovanje poduzetnika i projektnih timova u programu Tech Boost. Na natječaj se mogu javiti poduzetnici početnici koji još nemaju svoj startup, ali i iskusni tehnološki poduzetnici.

Program Tech Boost dizajniran je kako bi se ubrzao razvoj tehnoloških startupova u početnoj fazi investicije te ih pripremio za investicije. Pokriva širok spektar vertikala i industrija, a istodobno daje prednost poduzetnicima.

Svi polaznici programa sudjelovat će na natjecanju poduzetnika početnika Entrepreneurship Tournament u Sarajevu sljedeće godine, koje organizira EFSE kao nositelj ovog programa. Sudionicima koji pobijede na natječaju omogućit će se razvoj inovativnih poduzetničkih ideja te priprema za rast i susret s investitorima rizičnoga kapitala.

Deset odabranih startupova besplatno će za svoj tim dobiti online i offline mentorstvo i edukaciju te će raditi na svome proizvodu. Program traje osam tjedana, a počinje od sredine rujna 2020. godine. Svaki tjedan pokriva različite teme iz svijeta startupova, poput uvoda u svijet startupa, pitchanja, tj. predstavljanja svog proizvoda, prodaje, marketinga, investicija i osnivanja/upravljanja tvrtkom. Uz lokalne mentore iz mreže Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije u WBAF-u Hrvatska, sa startupovima će raditi i europski mentori iz poznatoga europskog startup-akceleratora Startup Wise Guys.

Troškovi cjelokupnog programa, smještaja i prehrane u potpunosti su pokriveni, kao i veći dio troškova transporta do dvorca Bračak (Zabok) u kojem će se održavati dio programa. Prijaviti se mogu svi poduzetnici i projektni timovi s inovativnim tehnologijama ili mogućnošću širenja na inozemna tržišta s područja Republike Hrvatske.

Prijave se primaju od 6. kolovoza do 6. rujna, a više infromacija može se pronaći ovdje.

Nositelj programa Tech Boost jest Poduzetnička akademija fonda EFSE (European Fund for Southest Europe), a partner programa jedan je od najjačih svjetskih akceleratora Startup Wise Guys iz Estonije.

 

P.hr/I.B.