Otvoren natječaj za potporu mladim poduzetnicima

4. svibnja 2021.

Foto: Pixabay

ACT Grupa i Raiffeisenbank Hrvatska podržat će mlade poduzetnike u razvoju poduzeća i nastupu na tržištu. Program Nevjerojatni podržat će 10 mladih poduzetnika do 35 godina, a danas su otvorene prijave za sudjelovanje.

Podrška podrazumijeva mentorstvo za razvoj poduzeća, koje će održati iskusni profesionalci iz mentorske mreže ACT Grupe i stručnjaci iz RBA Hrvatska, zatim potporu u obliku usluga u vrijednosti od 5.000 eura, edukacije iz područja marketinga, prodaje, strategije i operacija - ovisno o stvarnim potrebama polaznika programa te promociju uključenih mladih poduzetnika.

ACT Grupa potporna je organizacija čiji su programi podrške već duži niz godina usmjereni na poduzetnike koji, uz financijski povrat, imaju i pozitivni utjecaj na društvo i zajednicu (tzv. impact-poduzetnici). Kako je strateško opredjeljenje Raiffeisenbanka Hrvatske podržavanje poduzetništva kao generatora razvoja društva i ekonomije, tako je logična i suradnja s ACT Grupom.

"Friedrich Wilhelm Raiffeisen je, prije više od 150 godina, osnovao zadrugu s uvjerenjem da pomažući drugima, pomažeš sebi. Nitko još ne može znati koliko će program Nevjerojatni ojačati neku novu poduzetničku priču, ali mi već sada jako vjerujemo u njega. ACT Grupa poznaje poduzetnike u dušu, a mi znamo da su poduzetnici srce ekonomije i motor razvoja. Zato im želimo biti potpora u punom smislu te riječi - od savjeta, umrežavanja, edukacija do brušenja poduzetničkih vještina. Sretni smo što možemo podržati ovakve inicijative koje pozitivno utječu na razvoj društva i ekonomije. Svatko tko se odluči biti poduzetnik, za nas je nevjerojatan", istaknuo je na predstavljanju programa Ivan Tolić, voditelj Komunikacija i održivosti iz RBA.

"Mladi su ranjiva skupina koja sad ulazi u drugu veliku ekonomsku krizu tijekom svoga životnog vijeka. Mladi poduzetnici iskazuju da im je potrebna podrška, da im nedostaje vidljivosti, da im nedostaje radnog iskustva. Govore o tome kako teško sklapaju poslove jer su od klijenata i poslovnih partnera često marginalizirani i smatrani neiskusnima i nedovoljno dobrima. Važno im je dati podršku", rekla je Ana Brigović iz ACT Grupe, koja je dodala da će, uz tehničku i mentorsku podršku, na platformi Nevjerojatni dijeliti i inspirativne poduzetničke priče.

P.hr/I.G.