Otvoren inovacijski laboratorij inoLAB Kastav

15. siječnja 2022.

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Novi inovacijski laboratorij "inoLAB Kastav", prvi od četiri kluba mladih inovatora poduzetnika na području Urbane aglomeracije Rijeka, otvoren je u Kastvu.

Riječ je o projektu ''Mreža klubova mladih inovatora poduzetnika na području urbane aglomeracije Rijeka'', vrijednom više od 2 milijuna kuna.

Projektom je predviđeno uređenje i opremanje klubova s najnovijom informatičkom i specijaliziranom opremom te više povezanih aktivnosti, poput edukacije učenika i studenata kroz radionice o novim tehnologijama, karijerno usmjeravanje, izrada poslovnih planova i poduzetničkih profila, radionica i ljetne škole inovativnosti, inovacijskih konferencija i izložbi.

Nositelj projekta je Grad Kastav u partnerstvu sa Savezom inovatora Primorsko-goranske županije i Klubom inovatora KIN Kastav.

Kastavski inovacijski laboratorij, kojim će se ponajprije koristiti Klub inovatora KIN Kastav, opremljen je 3D printerom, CNC glodalicom, prijenosnim računalima, interaktivnom zaslonom, projektorom, raznim alatom i materijalima.

Osim za istraživanje i razvoj novih inovacija, prostor će koristiti i drugi, za razne edukacije i prezentacije.

Nakon otvaranja inovacijskog laboratorija, gradonačelnik Matej Mostarac i direktor razvoja tvrtke Ericsson Nikola Tesla Darko Huljenić, potpisali su sporazum o suradnji u tom projektu.

Hina/P.hr