Otvoren Deloitteov natječaj za 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki

8. lipnja 2022.

Foto: Pixabay

Deloitte je i ove godine objavio otvaranje postupka prijave za uvrštenje na rang-listu 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe. Ovaj prestižni regionalni natječaj Deloitte provodi već 23 godine, a uključuje najbrže rastuće tehnološke tvrtke iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Češke Republike, Estonije, Hrvatske, Kosova, Latvije, Litve, Mađarske, Moldavije, Poljske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije i Srbije.

"Siguran sam da će na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe i dalje biti dobro zastupljene hrvatske tvrtke te pokazati kako i dalje imamo značajan utjecaj na kontinuirani razvoj tehnologije u našoj regiji", rekao je Natko Sertić, glavni partner u Deloitteovu Odjelu poreznog i pravnog savjetovanja CE South regije i voditelj Fast 50 programa u Hrvatskoj.

Natko Sertić Natko Sertić / Foto: Deloitte 

Deloitteov Fast 50 program u srednjoj Europi rangira 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki, bilo da se radi o javnom ili privatnom vlasništvu.

"Ulazak na Fast 50 listu, a naročito plasman na njoj, potvrda nam je da smo se odlučili za dobru politiku razvoja tvrtke. Veseli nas da smo prepoznati kao vrlo uspješna tvrtka i da se naš trud isplatio. U dvije smo godine s jedne zaposlene osobe narasli na njih 10 te i dalje rastemo i zapošljavamo", istaknuli su Petar Gabud, Robert Drago Šinko i Marko Gabud, vlasnici Three of them, naše najbolje plasirane tvrtke u 2021. godini.

Rangiranje se provodi na temelju prosječnog rasta koji je pojedina tvrtka ostvarila u razdoblju od četiri godine. U obzir ulaze sve tvrtke koje posluju u sljedećim (ili srodnim) industrijama: komunikacije, tehnologije zaštite okoliša, fintecha, hardvera, zdravstva, farmaceutske industrije, medija i industrije zabave te softvera.

Za potrebe formiranja ljestvice za 2022. godinu Deloitte će analizirati prihode koje su prijavljene tvrtke ostvarile od 2018. do 2021. godine.

P.hr/I.G.