OTP banka traži nove startup partnere

15. listopada 2019.

Foto: Pixabay

OTP banka pokreće treće izdanje svoga međunarodnog programa startup partnerstva pod nazivom OTP Startup Partner Program, otvorenog za startupe u kasnijim fazama razvoja s provjerenim, spremnim proizvodima. Prijave su započele jučer.

Najnovije izdanje programa prijavljenima nudi još šire mogućnosti poslovnog razvoja. Inicijativa se proširila na razinu grupe; prvi put će se pet članica OTP grupe pridružiti mađarskoj središnjici u ovom programu. Stoga će se pilot-projekt provoditi i u nekoliko zemalja srednje i istočne Europe, uz Mađarsku.

Budući da je cilj inicijative pomoći transformirati što je moguće više startupa u dugoročne partnere grupe nakon tromjesečnog pilot-razdoblja, program će se nadopuniti šestomjesečnim razdobljem rollouta čiji je cilj daljnja podrška i suradnja. Ova faza bit će dostupna suradničkim tvrtkama s najboljim rezultatima. Osim što startupima i scaleupima nudi mogućnost rada na rezultatu orijentiranim projektima baziranim na stvarnim poslovnim potrebama, ovaj program stavlja naglasak na ubrzanje poslovnog razvoja putem široke mentorske mreže i prilike za međunarodno umrežavanje. To se očituje i u rastućoj grupi programskih partnera, u rasponu od vodećih međunarodnih korporacija do priznatih orkestratora inovacijskih ekosustava.

OTP Startup Partner Program traži prijavitelje u sljedećih 5+1 kategoriji:
• Napredni alati za podatke i analitiku
• Korisničko iskustvo i usluge korisnicima
• Unutarnja učinkovitost 
• Proizvodne inovacije
• SME bankarstvo
• Inovativna i disruptivna rješenja koja ne spadaju u gore navedene kategorije, ali su povezana s bankarskim sektorom.

Prijave će se razmatrati u selekcijskom procesu u tri koraka. Nakon dovršetka online prijave, odabrani će kandidati biti pozvani na online intervju s predstavnicima relevantnih poslovnih jedinica OTP-a; na kraju će najperspektivniji natjecatelji imati priliku upoznati donositelje odluka Grupe u Budimpešti tijekom dvodnevnoga Selekcijskoga kampa u siječnju 2020. godine. Tromjesečno razdoblje pilot-programa i mentorstva trajat će od ranog ožujka do kraja svibnja 2020. godine, tijekom kojeg će suradnja uglavnom biti online. Predstavnici suradničkih tvrtki bit će pozvani u Mađarsku ili u urede drugih članica OTP grupe svakoga mjeseca kako bi se pregledao napredak pilot-projekta te kako bi sudjelovali na radionicama i mentorskim sastancima.

Rezultate pilot-projekata startupi će predstaviti menadžmentu banke i predstavnicima brojnih vodećih korporativnih partnera i investitora na Demo danu krajem svibnja. Nakon toga, najuspješnije suradničke tvrtke mogu nastaviti suradnju s Grupom tijekom šestomjesečne faze rollouta.

Više informacija o programu možete pronaći ovdje

P.hr/I.B.