Orbico Grupa preuzela rumunjski Interbrands

8. srpnja 2019.

Foto: Privredni.hr

Orbico Grupa izvijestila je da je postala većinski vlasnik rumunjske tvrtke Interbrands, u kojemu sada drži 60 posto udjela. 

Orbico Grupa je s Holson Ltd potpisala ugovor o kupnji većinskog udjela vlasništva tvrtke Interbrands Marketing & Distribution, navodi se u priopćenju predsjednika Uprave Orbica Branka Roglića, uz napomenu da će se proces odvijati u nekoliko faza.

Orbico je, naime, sredinom siječnja preuzeo 25 posto udjela Interbrandsa, a prošli je tjedan, 4. srpnja, realizirano preuzimanje preostalih 35 posto udjela, nakon odobrenja Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja i ispunjenja ostalih uvjeta ugovora o prodaji udjela.

"Orbico Grupa će u idućih 36 mjeseci ostati vlasnikom 60 posto, s manjinskim partnerom koji će držati 40 posto. Istekom 36 mjeseci Orbico će otkupiti i preostalih 40 posto te postati jedini vlasnik Interbrandsa", ističe se u priopćenju.

Tom transakcijom, kako se navodi, Orbico na rumunjskom tržištu postaje vodeći distributer robe široke potrošnje, kozmetike i ostalih kategorija iz svoj asortimana.

Interbrands je vodeći distributer proizvoda strateških partnera u Rumunjskoj, od kojih su neki Philip Morris International, British American Tobacco, Procter & Gamble, Coty, Danone, Duracell, Fater i Nestle. Prihod je kompanije oko 200 millijuna eura, EBITDA oko 10 milijuna eura, a zapošljava oko 2.000 ljudi.

Hina/P.hr