Online kuharsko natjecanje #OstaniDomaIKuhaj

28. ožujka 2020.

Foto: HKS

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju izazvanu koronavirusom, Hrvatski kuharski savez je odgodio sva daljnja natjecanja, no ista će biti održana tijekom 2020. godine, a u skladu s poboljšanjem zdravstvene situacije u Hrvatskoj.

U cilju animacije kuhara i slastičara da prezentiraju kulinarska znanja i vještine, u ovoj novonastaloj situaciji, Hrvatski kuharski savez je pokrenuo prvi krug online kuharskih natjecanja #OstaniDomaIKuhaj! Natjecanje će se provoditi u više kola, na tjednoj bazi, svaki puta s različitom temom sve do obustave restriktivnih mjera o radu u ugostiteljskim objektima i preporuci o neizlasku iz svojih domova.

#OstaniDomaIKuhaj je individualno natjecanje u kojemu mogu sudjelovati svi kuhari bez obzira na mjesto zaposlenja, a ovotjedni zadatak je priprema glavnog jela od pilećeg batka i kokošjeg jajeta. U natjecanju sudjeluju svih kuhari i entuzijasti koji do srijede, 01. travnja, do 12:00 sati dostave na e-mail HKS-a, hks@kuhar.hr, tri fotografije jela pripremljenog na zadanu temu te normativ i kratki opis pripremljenog jela.

U ocjenjivanju jela sudjeluje ocjenjivački sud HKS-a te ocjenjivači putem društvene mreže Facebook (u omjeru 50:50), a za pobjednika natjecanja HKS je pripremio vrijedne poklon pakete.

HKS ovim putem poziva sve kuhare i slastičare da kvalitetno provedu vrijeme u izolaciji te svojim kulinarskim kreacijama uvesele naše Facebook pratitelje te, naravno, osvoje i vrijedne nagrade. 

Više detalja o natjecanju potražite na kuhar.hr i Facebook stranici Hrvatskog kuharskog saveza.

ostani doma i kuhaj

P.hr/K.S.