Omogućeno kartično plaćanje upravnih pristojbi i naknada

25. lipnja 2020.

Foto: Pixabay

Ministarstvo uprave predstavilo je 50 milijuna kuna vrijedan sustav e-Pristojbe, integriran u sustav e-Građani koji bi trebao ubrzati birokratske procese, skratiti vrijeme čekanja stranaka i u konačnoj fazi poslati biljege u povijest.

"Digitalizacija javne uprave proces je koji traje već dulje vrijeme i koji je zamišljen tako da građanima uštedi dragocjeno vrijeme, a tijelima državne uprave omogući bolji i jednostavniji pregled provedenih procesa. Upravo se zato sustav e-Pristojbe nametnuo kao logično i pozitivno rješenje za obje strane. Naime, građani više neće morati kupovati biljege, već će pristojbe moći platiti kreditnom karticom na šalterima u županijskim ili matičnim uredima. Još više veseli mogućnost da se cjelokupni iznos usluge uplati samostalno putem računala te korisnici usluga sve mogu odraditi iz udobnosti vlastita doma“, izjavio je ministar uprave Ivan Malenica.

Uz e-Pristojbe implementiraju se i usluge e-Nautika, Jedinstvena informacijska točka (JIT) i e-Katastar infrastrukture (HR-KI), što će povećati broj dostupnih e-usluga na sustavu e-Građani, kojih trenutno ima 73.

P.hr/I.G.