Održana treća akademija Nestlé Summer's Cool

3. kolovoza 2022.

Foto: Nestlé

Program ljetne prakse Nestlé Summer's Cool za studente diplomskih studija i one koji su nedavno završili studij već se treću godinu zaredom održava na tržištu južne i istočne Europe. Akademiju su pohađali studenti iz Hrvatske, Srbije, Rumunjske i Bugarske, a do sada je bilo 84 polaznika. Tijekom trotjedne online plaćene edukacije sudionici su na praktičnim primjerima upoznali poslovanje najveće svjetske prehrambene kompanije.

"Ove godine čak 42 studenta iz četiriju zemalja regije imala su priliku steći znanje u stvarnome poslovnom okruženju. Još jednom se pokazalo da mlade generacije mogu odgovoriti na poslovne izazove te da imaju kompetencije postati lideri i inovatori budućnosti. Potrebno je ulagati u njihovo obrazovanje, pripremiti ih za radne izazove te njihovu kreativnost, produktivnost i motivaciju usmjeriti na najbolji mogući način", rekla je Anđela Arula iz Odjela za ljudske potencijale koji djeluje na JI tržištu kompanije Nestlé.

Učenje o ključnim područjima 

Uz podršku gotovo 40 stručnjaka i predavača iz kompanije Nestlé, studenti su radili na studijama slučaja i slušali predavanja o ključnim područjima suvremenoga poslovnog svijeta uključujući marketing, prodaju, financije, odnose s javnošću, logistiku te ponudu i potražnju.

Kako bi razmijenili iskustva te dodatno razvili socijalnu i emocionalnu inteligenciju, kritičko mišljenje, liderske i komunikacijske vještine, polaznici programa Nestlé Summer’s Cool surađivali su u međunarodnom okružju i dobili jedinstveno, multikulturalno poslovno iskustvo.

Nestlé Summer's Cool, zajedno s drugim projektima koji se provode u okviru inicijative Nestlé Needs YOUth, nastoji smanjiti stopu nezaposlenosti mladih koja je, prema rezultatima istraživanja Eurostata, u prosincu 2021. u Hrvatskoj iznosila čak 18,3 posto. Inače, u Nestléu je 59 posto zaposlenika mlađe od 41 godine. 

P.hr/I.G.