Od 18. svibnja redovan javni prijevoz u linijskom pomorskom prometu

15. svibnja 2020.

Foto: Pixabay

Nacionalni stožer civilne zaštite odlučio je od 18. svibnja ukinuti mjere ograničenja za javni prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu, čime će se omogućiti uspostavljanje redovnog voznog reda.

Voditelj Stožera Davor Božinović rekao je kako s s tim u vezi stavljene izvan snage odluke o izvanrednoj brzobrodskoj liniji Oilib-Silba-Premuda-Zadar, koja je bila uvedena zbog opskrbe otoka, te izvanredna teretna linija Zadar-Ancona.

Naplata parkinga u Zagrebu 

U  Zagrebu će od ponedjeljka, 18. svibnja, početi redovita naplata parkiranja uz mogućnost besplatnog parkiranja na javnim parkiralištima za građane koji imaju prebivalište na području Gornjeg i Donjeg grada, čiji su objekti oštećeni u potresu, priopćio je Zagrebparking.

Korisnici koji žele ostvariti pravo besplatnog parkiranja trebaju ishoditi potvrdu od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet da su njihovi stambeni objekti oštećeni u potresu te ispuniti Zahtjev za besplatno parkiranje na javnim parkiralištima.

Ako zadovoljavaju uvjete, izradit će im se i parkirališna karta za javna parkirališta s maksimalnim rokom važenja tri mjeseca od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom "neuporabljivo", odnosno s rokom važenja mjesec dana od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom "privremeno neuporabljivo".

Korisnici mogu dobiti besplatnu parkirališnu kartu za parkiranje u javnoj garaži ili za parkiranje na javnom parkiralištu, za samo jedno vozilo po stambenoj jedinici, priopćio je Zagrebparking.

Hina/P.hr