Objavljeni Top 5 Poslodavci Partneri za 2020. godinu

15. listopada 2020.

Foto: Selectio

Selectio je objavio listu Top 5 Poslodavaca Partnera za 2020. godinu. Riječ je o listi organizacija koje su u protekloj godini postigle najviše ocjene prilikom certifikacije njihovih HR procesa u sklopu projekta Certifikat Poslodavac Partner. Na prvome mjestu liste nalazi se INA, drugo mjesto dijele Atlantic grupa, Erste banka i Zagrebačka pivovara, a listu zaključuje JGL.

Konzultantska kuća Selectio 2005. godine pokrenula je projekt Certifikat Poslodavac Partner s misijom promoviranja izvrsnosti u upravljanju ljudskim resursima. Projekt uključuje analizu i ocjenjivanje HR sustava organizacija prema najboljim svjetskim praksama u pet opsežnih područja, a u njemu je dosad sudjelovalo više od 120 organizacija, dok status Poslodavca Partnera nose samo one organizacije koje u svakom području ostvare minimalno 70 posto, a ukupno 75 posto bodova. Od 2008. godine objavljuje i godišnju listu Top 5 Poslodavaca Partnera, odnosno listu onih pet organizacija koje su u protekloj godini od svih certificiranih organizacija ostvarile najviše rezultate i tako pokazale iznimnu razvijenost svojih HR sustava. Iz tvrtke Selectio naglašavaju kako je 2020. godina bila izazovna za sve, a kako su upravo u ovakvim neizvjesnim i izazovnim vremenima kvalitetno upravljanje zaposlenicima i briga za njih presudno važni za uspješno poslovanje tvrtki, što su nagrađene tvrtke i prepoznale.

Ovogodišnju listu Top 5 Poslodavaca Partnera čine: INA, Atlantic grupa, Erste banka, Zagrebačka pivovara i JGL.

"Najveća snaga naše kompanije su upravo radnici, stoga INA kontinuirano ulaže u područje upravljanja ljudskim resursima. Fokusirani smo na njihovu dobrobit, s naglaskom na usklađenje privatnog i poslovnog života te njihovu motivaciju koju smatramo ključem uspjeha. Zadovoljstvo nam je što smo prepoznati kao vodeći poslodavac te nam je čast biti među Top 5 Poslodavaca Partnera", komentirala je priznanje Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa u INA-i.

Mojca Domiter, izvršna direktorica za Ljude i kulturu u Atlantic grupi, kaže kako je upravo otvorenost za različite perspektive i mišljenja ključan sastojak uspjeha u postizanju izvrsnosti.

"Brzina i snaga prilagodbe novim okolnostima, koju su naši zaposlenici pokazali tijekom 2020. godine, ono je što nas čini uistinu ponosnima, a naš je posao olakšavati im tu prilagodbu. Pred nama je  novo razdoblje i vjerujemo da možemo biti njegovi kreatori. Baš zbog tog razloga pokrenuli smo platformu #radimpametno, koja se bavi novim načinima rada u svim bitnim segmentima", komentirala je Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala Erste banke.

Jadranka Sakoman, direktorica ljudskih resursa Zagrebačke pivovare, ističe da su ovoj vrlo izazovnoj godini, uz niz well-being aktivacija, uspjeli zadržati prava radnika, osigurati njihovu maksimalnu zaštitu zdravlja i sigurne uvjete za rad.

Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a, kaže da je ovo priznanje potvrda JGL-ovim praksama i nastojanjima da se ljudi u organizaciji osjećaju dobro i sigurno, a da su pritom dio inspirativne, internacionalne priče koju pokreće znanstveno i tehnološki napredno okruženje.

"JGL pruža priliku onima koji su strasni, inovativni i stručni, a u isto vrijeme omogućuje zdravu ravnotežu privatnog i poslovnog života", kazao je Vučić.

P.hr