Objavljen popis tvrtki koje su radile na obnovi Banovine nakon rata

14. siječnja 2021.

Foto: Shutterstock

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavio je popis tvrtki koje su sudjelovale u obnovi kuća u Sisačko-moslavačkoj županiji nakon Domovinskog rata.

"S obzirom na opravdani interes javnosti i niz medijskih upita u kojima su zatražene informacije o popisima projektanata i nadzora, izvođača radova, područnih nadzora i revidenata, statističkih prikaza informacija o obnovi s iskazanim vrijednostima utrošenih sredstava državnog proračuna, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavljuje informacije koje ne ometaju istražne radnje nadležnih tijela koje su u tijeku", istaknuli su iz tog Ureda. 

Riječ je o objavi sudionika u procesu obnove na području Sisačko-moslavačke županije. O kojim se tvrtkama radi, možete pronači na ovoj poveznici.

U programu obnove ratom porušenih stambenih objekata od početka obnove do danas sudjelovalo je više državnih tijela koja su provodila obnovu i stvarala elektroničku evidenciju podataka o obnovi.

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade istaknuo je kako nema nikakvih zapreka da javnost zna tko je sudjelovao u obnovi ovog područja nakon rata.

"Tu je bilo mnogo modela, no važno je ući u detalje prije donošenja zaključaka", istaknuo je premijer te dodao kako je dosad na tom području prijavljeno 41.500 šteta te pregledano 18.370 zgrada i kuća.

"To je, kada uspoređujemo sa Zagrebom gdje je u tri mjeseca pregledano 25.000 objekata, jako učinkovito i brzo", ocijenio je premijer.

P.hr/I.G.