NTL prvi trgovački lanac koji testira hrvatsku aplikaciju ScanShop

23. studenoga 2021.

Martin Evačić / Foto: NTL

NTL - Narodni trgovački lanac omogućio je hrvatskoj  aplikaciji ScanShop testiranje u vlastitim trgovinama. Aplikacija je u sklopu EU projekta došla do faze u kojoj je spremna za uporabu u trgovinama, iako još uvijek s početnim setom funkcionalnosti, a testiranje u stvarnim uvjetima nužan je preduvjet za daljnji razvoj aplikacije kako bi ostvarila svoj puni potencijal.

"Drago nam je što imamo priliku prvi testirati inovativni hrvatski proizvod i provjeriti koje su tehničke i operativne mogućnosti za njegovu provedbu. Uz podršku malim tehnološkim startup tvrtkama, svakako nam je cilj kupcima omogućiti još veće zadovoljstvo kupnje. Uvođenjem ScanShopa potencijalno se otvara mogućnost za bolje iskorištenje vremena naših djelatnika kako bi oni, umjesto na blagajni, bili na usluzi kupcima pri odabiru proizvoda", rekao je direktor NTL-a Martin Evačić.

Aplikacija omogućuje jednostavnije iskustvo kupovanja jer omogućava kupcu da u trgovini samostalno skenira željene artikle vlastitim mobitelom i tako preskoči čekanje u redovima za blagajnu.

"Sretni smo što nas je NTL prepoznao kao mogućeg partnera i omogućio nam da testiramo aplikaciju u stvarnim uvjetima. U ovoj fazi to će činiti razvojni tim ScanShopa uz podršku djelatnika NTL-a, a nadamo se da će upravo spoznaje iz testne faze omogućiti da aplikacija još više napreduje te uz podršku investitora bude što prije dostupan široj javnosti i u što većem broju trgovina", izjavio je Luka Buljan uime tehnološkog tima koji razvija aplikaciju.

Luka Buljan Luka Buljan/Foto: ScanShop

Razvoj aplikacije podržao je europski fond koji naglasak stavlja na financiranje radikalnih inovacija s potencijalom za uspjeh. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.600.171 kunu od kojih je EU fond financirao 85 posto. 

ScanShop shopping cart screen

P.hr/I.G.