Plitvička jezera dobila kamping s pet zvjezdica

27. listopada 2019.

Foto: Campinga Plitvice

Nesvakidašnja ljepota slapova, romantična vožnja brodom po jezeru, inspirativan pogled na guste šume koje ga okružuju... Mnoštvo je dobrih razloga za posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera - jedinom spomeniku prirodne baštine na Popisu svjetske baštine UNESCO-a u Hrvatskoj. Ljubitelji kampinga od sada tom dugačkom popisu mogu dodati još jedan - novootvoreni Camping Plitvice, jedini kamp s pet zvjezdica na tom području.

U gradnju luksuznoga kampa, koji se prostire na 16.000 metera četvornih i koji zapošljava tridesetak ljudi, uloženo je 35 milijuna kuna. Kamp raspolaže sa 17 ekskluzivno uređenih i potpuno opremljenih mobilnih kućica s terasom, 30 parcela za kampiranje površine od 100 do 150 četvornih metara i osam kamp-mjesta za šatore.

Otvoren sredinom kolovoza, kamp je u sezoni bio 100 posto popunjen, a sada mu je popunjenost parcela oko 70 posto, a mobilnih kućica 60 posto. Zanimljivo je da su među gostima čak 90 posto stranci i samo 10 posto domaći gosti.

Campinga PlitviceFoto: Campinga Plitvice

Kamp, smješten u neposrednoj blizini nacionalnog parka, otvoren je 24 sata dnevno tijekom cijele godine, pa se u ljepotama ličkog kraja može uživati u proljetnom i ljetnom bujnom zelenilu, u jesenskoj eksploziji boja ili zimskoj snježnoj idili. Svojim gostima prije svega nudi mirnu oazu daleko od gradske gužve, u kojoj će u moderno uređenom okruženju, uz vrhunsku uslugu i ljubazno osoblje pronaći odmor kakav žele.

Svi ljubitelji sportskih aktivnosti pronaći će nešto za sebe jer kamp ima vanjski bazen, crossfit zonu, košarkaško, odbojkaško, nogometno i badminton igralište. Najmlađim gostima na raspolaganju je dječji bazen, igralište i igraonica s brojnim sadržajima.

Campinga PlitviceFoto: Campinga Plitvice

U sklopu kampa posjetitelji mogu uživati u gastronomskoj ponudi moderno uređenog restorana s bogatom ponudom raznovrsnih lokalnih delicija, finih vina i deserata, a u večernjim satima u kulturnim događanjima koji se priređuju u amfiteatru kampa.

Campinga PlitviceFoto: Campinga Plitvice

 

P.hr/I.B.