Novo ruho Ambiente povezalo drvnu industriju i opremanje doma

15. listopada 2019.

Krešimir Sočković

Na Zagrebačkom velesajmu od 9. do 13. listopada održala se 46. Ambienta, a donijela je ponudu 461 domaćeg i inozemnog izlagača iz 28 zemalja. U novom konceptu Velesajam je donio priču o ideji, dizajnu, arhitekturi, gradnji, stanovanju i hrvatskoj proizvodnji na tematski i sadržajno proširenoj Ambienti. Viša razina izlaganja i drukčiji koncepcijski pristup salonske postave predstavljen je u deset paviljona i proširen novim tematskim područjima: Namještaj i unutarnje uređenje te industrijski program, Građenje i opremanje, Horeca - living kitchen i Art Fair Zagreb.

Hrvatska gospodarska komora suorganizator je 46. Ambiente, a ove godine 35 članica Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK izlagalo je na Ambienti uz 50-postotnu financijsku potporu Komore. Iako se osjeća posljedica globalnog usporavanja gospodarstva, cijeli sektor ima ipak dobre brojke za ovu godinu.

Organizatori ovog sajma prihvatili su prijedlog poduzetnika iz branše koji već godinama traže objedinjavanje ponude za izgradnju i opremanje doma na jednome mjestu, ali i prepoznavanje sektora kao važnog u hrvatskom gospodarstvu.