Novi EY Svjetski poduzetnik godine je Brad Keywell

9. lipnja 2019.

Foto: EY Svjetski poduzetnik

Čelni čovjek tvrtke Uptake Technologies Inc, poduzetnik Brad Keywell proglašen je novim EY Svjetskim poduzetnikom godine. Titulu najboljeg Keywell je osvojio u konkurenciji 57 nacionalnih pobjednika iz 47 zemalja svijeta i tako postao 19. poduzetnik kojem je putem programa revizorsko-konzultantske tvrtke EY pripala titula najboljega svjetskog poduzetnika.

Brad Keywell, nakon uspješnog pokretanja šest tvrtki, od kojih je jedna i tvrtka Groupon, 2014. godine osnovao je Uptake Technologies Inc. Bave se osmišljavanjem softvera za prediktivnu analitiku, a danas surađuju s desecima industrijskih tvrtki kojima pomažu odrediti kada neki dio opreme ne funkcionira ili će se pokvariti. Na inovativan način analiziraju podatke iz senzora na industrijskim strojevima i opremi, a zatim koriste znanstvene modele za predviđanje problema prije nego što se pojavi. Predviđanjem potencijalnih kriznih točaka u procesu, Uptake svojom analitikom poboljšava produktivnost i učinkovitost te upotrebom umjetne inteligencije izravno stvara poslovnu vrijednost. Od svog osnutka, Uptake Technologies Inc. narastao je s 50 na 750 ljudi i postao najbrži start-up čija je vrijednost procijenjena na dvije milijarde dolara.

Novi EY Svjetski poduzetnik godine Brad Keywell, između ostaloga, osigurava kontinuiranu kulturu inovacija u tvrtki. To potiče njegovu sposobnost privlačenja vrhunskih talenata i poticanje kontinuiranog učenja, uključujući pokretanje programa Uptake U, internog programa obrazovanja i razvoja dostupnog svim zaposlenicima.

"Poduzetništvo nije samo razbijanje kalupa, to je istovremeno i stvaranje novih načina da ostvarite svoje ideje i postignete željeno. Revolucija u prikupljanju podataka i prediktivni uvidi u procese koji ometaju globalnu proizvodnju tek su u povojima.

Kao poduzetnik u ovom nastajućem, rastućem i neizbježnom prostoru, razmišljam o stvaranju dugoročno održivih rješenja za neke od najvažnijih gospodarskih i društvenih izazova na svijetu. Ponizan sam i zahvalan što je moj trud prepoznat i nagrađen na ovaj način“, rekao je Brad Keywell nakon dodjele prestižne nagrade.

Infobip predstavio svoju poduzetničku priču

Kao i svake godine svjetska završnica okupila je renomirane svjetske poduzetnike, a Hrvatsku i njeno poduzetništvo predstavljali su svjetski priznati poduzetnici Silvio Kutić, Izabel Jelenić i Roberto Kutić iz tvrtke Infobip, koji su u ožujku ove godine na petom domaćem izdanju proglašeni hrvatskim EY Poduzetnicima godine.

Nastupom na svjetskoj pozornici, predstavljajući svoje poduzetničke početke, globalne uspjehe i planove, Infobip je oduševio svoje svjetske kolege. Činjenica da iz malenog Vodnjana posluju na šest kontinenata putem 61 ureda u kojima zapošljavaju 1500 ljudi, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Svoj obol svečanosti u Monte Carlu dali su i ostali članovi hrvatske poduzetničke delegacije.

Tako su u sklopu petodnevnog programa Emil Tedeschi, poduzetnik i predsjednik žirija domaćeg izdanja te Mate Rimac, također član žirija i prošli hrvatski EY Poduzetnik godine, sudjelovali u panel-raspravama i predavanjima.

"Osnivajući Infobip vjerovali smo da su pred nama velike stvari, a jedan od većih uspjeha svakako je proglašenje hrvatskih EY Poduzetnika godine, a zatim dolazak na svjetsku završnicu. Proteklih smo dana svjedočili zaista iznimnim poslovnim pričama, a pobjednička nas je posebno nadahnula. Čestitamo kolegama jer svaki je rezultat na globalnome izazovnom tržištu vrijedan nagrade i priznanja, a mi znamo koliko je truda i predanog rada potrebno za uspjeh“, poručili su predstavnici Infobipa nakon proglašenje novoga svjetskog EY Poduzetnika godine.

Nakon što je proglašenjem novog svjetskog pobjednika završio ovogodišnji program, EY Poduzetnik godine već se nastavlja na nacionalnoj i globalnoj razini. Već danas otvorene su prijave za šesto hrvatsko izdanje, a poduzetnike je moguće kandidirati putem službene web-stranice programa EY Poduzetnik godine.

P.hr