Nove inovacije za pripremu IT infrastrukture za nultu neto stopu CO2

19. lipnja 2022.

Foto: Schneider Electric

Schneider Electric predstavio je tri neovisne istraživačke studije o održivosti u IT-ju i industriji podatkovnih centara. Rezultati studija, koje su proveli vodeći industrijski analitičari, pretpremijerno su prikazani na događaju za medije Schneider Electrica pod nazivom Budućnost je sada: Priprema IT infrastrukture za nultu neto stopu emisija.

Predstavljeni rezultati otkrili su jaz u djelovanju održivosti. Istraživačke kuće 451 Research, Forrester i Canalys neovisno su prikupile podatke više od 3.000 sudionika diljem svijeta, među kojima su najveći pružatelji kolokacije i clouda, pružatelji IT rješenja te IT stručnjaci koji dolaze iz različitih segmenata i organizacija.

Poražavajući rezultati uputili su na to kako postoji velika razlika između mjesta na kojem tvrtke misle da jesu i stvarnog provođenja cjelokupnih programa za održivost IT infrastrukture.

"Podatkovni centri igraju ključnu ulogu za Electricity 4.0, uz koju imamo priliku pozitivno utjecati na putanju klimatskih promjena. Kao dio industrija, odgovorni smo hitno reagirati i držati se ekoloških zaloga. Postigli smo određeni napredak, ali kako bi izbjegli najveće energetske izazove, svi podatkovni centri, uključujući i distribuirane podatkovne centre Edge, moraju biti održiviji, učinkovitiji, prilagodljiviji i otporniji", izjavio je Pankaj Sharma, izvršni potpredsjednik odjela Secure Power u Schneider Electricu.

Održivost treba biti prioritetna

Uz objavljene rezultate istraživanja, Schneider Electric je uživo, iz globalnog sjedišta u Parizu, najavio i nekoliko inovacija osmišljenih da pomognu podatkovnim centrima i IT stručnjacima u napretku prema ciljevima održivosti.

"Istraživanja su jasna – industrija zna da održivost treba biti prioritetna, ali još uvijek ima izazova kad je u pitanju poduzimanje mjera. Bit će potrebno uložiti napore kako bi se oni uspješno prevladali. No, dobra je vijest da već postoji tehnologija za poduzimanje mjera u području održivosti zbog čega je sad najbolje vrijeme za akciju", rekao je Sharma.

Na virtualnom događaju za medije, Schneider Electric je, za područje Europe, najavio i novo rješenje za montažne podatkovne centre. Riječ je o Easy montažnim All-in-One podatkovnim centrima koji kombiniraju energetsku, rashladnu i IT opremu u jednom, unaprijed konfiguriranom rješenju stvorenom za  tvrtke koje žele implementirati strategiju računarstva na rubu.

Kompanija je novom ponudom pojednostavnila proces projektiranja i puštanja u rad eliminirajući inženjerske radove, zbog čega je sada u mogućnosti svojim kupcima pružiti visokokvalitetno, standardizirano rješenje za samo 12 tjedana. 

P.hr/I.G.