Njemački Hawle kupio varaždinski MIV

2. siječnja 2019.

Foto: Shutterstock

Njemačka kompanija Hawle Aramturen odnosno njena tvrtka u Hrvatskoj - Hawle, sa sjedištem u Koprivnici, je krajem prošle godine kupila većinski udio ili 89,18 posto dionica Metalske industrije Varaždin (MIV), prenijeli su u srijedu iz MIV-a putem objava na Zagrebačkoj burzi.

Hawle je 28. prosinca 2018. godine putem dvije blok transakcija stekao ukupno 13.393 redovnih dionica MIV-a, a koje predstavljaju 89,18 posto temeljnog kapitala varaždinske tvrtke, navodi se u objavi koju je tvrtka Hawle objavila putem odvjetničkog društva Bardek, Lisac, Mušec, Skoko.

Trgovinski podaci Zagrebačke burze pokazuju da je Hawle 13.393 dionice MIV-a kupio putem dvije blok transakcije, i to po cijeni od 1.000 kuna za dionicu pa je tako taj paket dionica platio 13,39 milijuna kuna.

Da je došlo do promjene vlasnika u varaždinskoj kompaniji najavljivale su i objave od 31. prosinca, kada su dotadašnji vlasnici objavili da su prodali svoje dionice.

Tako je zadnji dan prošle godine njemačka kompanija Rixecker Investment objavila da je 28. prosinca prodala 45,09 posto dionica MIV-a, a Slavonski zatvoreni investicijski fond 22,83 posto, a SN Pectanatus 12,84 posto dionica varaždinske tvrtke.

Danas je, pak, i službeno objavljeno da je novi većinski vlasnik njemački Hawle odnosno njena tvrtka u Hrvatskoj.

Ujedno je objavljeno i da je za Hawle nastala obveza objave ponude za preuzimanje MIV-a.

Hawle je ovlastio odvjetničko društvo Bardek, Lisac, Mušec, Skoko da Hanfi dostavi dokumente za objavljivanje ponude za preuzimanje MIV-a.

Tvrtka Hawle Aramaturen osnovana je 1967. godine, sjedište joj je u Freilassingu, a danas je jedna od vodećih kompanija za proizvodnju armatura za hidrosisteme u svijetu.

Hina