Influenceri i blogeri obilaze najatraktivnije lokacije Dalmacije

13. lipnja 2022.

Foto: HTZ

Influenceri, blogeri i YouTuberi iz Austrije, Njemačke, Velike Britanije, Francuske i Švedske  krstare srednjom i južnom Dalmacijom te će posjetiti njezine najatraktivnije lokacije poput Splita, Makarske, otoka Brača, Hvara, Visa, Korčule, Mljeta, Šipana, a za sam kraj razgledat će biser juga Dubrovnik. Cilj je ovog projekta promocija nautičkog turizma i hrvatskih otoka na najvažnijim emitivnim tržištima, s posebnim fokusom na mlađu populaciju koju privlače atraktivni i zanimljivi sadržaji.

"Nautika je jedan od glavnih aduta hrvatske turističke ponude koji naglašava ono najljepše što Hrvatska ima i što nudi svijetu. Živimo u vremenu brzog širenja informacija i generacija koje se koriste društvenim mrežama kao glavnim kanalom komunikacije, pa smo nastavili s praksom organiziranja putovanja za influencere, blogere i YouTubere, kojima ćemo predstaviti hrvatske otoke, turistički atraktivne lokalitete, autohtone otočke običaje, kulturu, povijest, ali i enogastronomiju srednje i južne Dalmacije", rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić dodavši kako vjeruje da će brojnim pratiteljima kreativne objave blogera i utjecajnih ljudi biti zanimljiv motiv da i sami posjete i istraže Hrvatsku.

U ljepotama srednje i južne Dalmacije uživa Lauren Crowe, influencerica iz Velike Britanije koja vodi Instagram-profil specijaliziran za modu, odmor, životni stil i putovanja te Audrey Azzar, francuska videoblogerica čiji YouTubeov kanal prati teme putovanja, plesa, zabave i zdrave prehrane.

Influenseri htz 2 Foto: HTZ

O dojmovima s naše obale svoje pratitelje izvještavaju i Nijemica Katrin Bachmann, autorica bloga BeforeWeDie, specijaliziranog za putovanja i zdrav način života, Austrijanka Sabine Knoll čiji blog Austrianoutdooraddict prati teme putovanja, zaštite okoliša i planinarenja te engleska influencerica Jessica Sheppard koja obožava putovanja, teme povezane sa životnim stilom i modni sadržaj.

Šveđanka Filippa Toremo na svojem je profilu na Instagramu i TikToku toremofilippa fokusirana na odmor, modu i ljepotu, dok Nijemica Sonja Dilani na svome blogu Lifestylecircus piše o iskustvima sa svojih brojnih putovanja, vrhunskoj gastronomiji, zaštiti okoliša i zdravom načinu života.

Hrvatska je u samom vrhu Mediterana po nautičkom turizmu što potvrđuju i najnoviji podaci sustava e-Crew prema kojem je u dosadašnjem dijelu godine u nautičkom čarteru ostvareno više od 662.000 noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje lani rast od 80 posto odnosno 92 posto rezultata iz istog razdoblja rekordne 2019. godine.

P.hr/I.G.