Nestlé prilagođava poslovanje kako bi do 2050. imao nultu stopu CO2

14. lipnja 2022.

Laurentiu-Florin Dimitriu / Foto: Nestlé

Nestlé ima ambiciozan cilj postizanja nulte emisije stakleničkih plinova do 2050. godine, koji se sastoji od predanog i intenzivnog rada i konkretnih koraka kojima pridonosi njegovu dostizanju. Jedan od tih koraka jest i obveza prepolovljenja emisija stakleničkih plinova do 2030. godine i mogućnost recikliranja ili ponovne 100-postotne uporabe Nestléove ambalaže do 2025., s posebnim naglaskom na izbjegavanje plastičnog otpada.

Transformacija prema održivosti i cilju nulte neto stope do 2050. zahtijeva radikalno djelovanje u cijelom Nestléovu lancu vrijednosti, od prelaska na obnovljivu energiju u tvornicama i uredima, preko traženja inovativnih rješenja za pakiranje proizvoda, do suradnje s dobavljačima i poljoprivrednicima, kako bi se osigurao održivi prehrambeni sustav.

Takva transformacija počinje uvjerenjem vodeće svjetske prehrambene kompanije da prvo mora poslužiti kao primjer i samo konkretnim i vidljivim djelovanjem može potaknuti druge da se pridruže tom putu i učine isto.

Sve se to događa dok istodobno poslovanje tvrtke nastavlja rasti. Prema rezultatima poslovanja za prvi kvartal 2022. godine, tvrtka bilježi kontinuirani rast. Organski rast dosegao je 1,8 posto u Hrvatskoj i 4,6 posto u regiji Sjevernog Jadrana, potaknut poboljšanim digitalnim mogućnostima i brzim inovacijama.

"Nakon vrlo uspješne 2021. godine, snažna motivacija našega hrvatskog tima u središtu je kontinuiranog rasta koji smo ostvarili u prvim mjesecima 2022. godine. Glavni su razlozi naš fokus na održivosti u svemu što radimo; od prilagodljivosti okružju koje se stalno mijenja do učinkovitosti i optimizacije za postizanje još više rezultata s manje ili jednakim resursima. Naš je cilj i dalje potrošačima pružati proizvode vrhunske kvalitete s poboljšanim nutritivnim vrijednostima koji pridonose ljudskom zdravlju i dobrobiti planeta", rekao je Laurentiu-Florin Dimitriu, generalni direktor kompanije Nestlé za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

P.hr/I.G.