Neos preuzima Inovativne trendove

13. listopada 2022.

Foto: Shutterstock

Tvrtka specijalizirana za tehnološki napredna IT rješenja Neos preuzima vlasništvo nad zagrebačkom kompanijom Inovativni trendovi.

Već su se prije ove godine, radi osnaživanja pozicije na tržištu, udružili Neos i SV Group. Akvizicijom IT kompanije Inovativni trendovi nastavlja se proces okrupnjavanja te kreiranja još jače sinergije na putu prema regionalnom liderstvu u IT sektoru, navodi se u priopćenju.

Ovim se broj zaposlenih Prosperus Technology Groupa, platforme kojom upravlja Fond rizičnoga kapitala Prosperus Growth, penje na 150 uglavnom visokoobrazovanih softverskih inženjera.

"Ova akvizicija prirodan je nastavak korporativnog udruživanja započetog s SV Groupom", izjavio je Davorin Capan, član Uprave te CEO Neosa i SV Groupa.

"Još u svibnju najavili smo nove akvizicije, i ovo je prva od njih. Pridruživanjem Java/Kafka stručnjaka kompanije Inovativni trendovi osnažujemo našu vertikalu software engineering s ciljem snažne i kvalitetne suradnje na nadolazećim projektima", dodao je.

"Iznimno nam je drago što smo postali dio IT grupe koja kontinuirano potvrđuje svoju poziciju regionalnog lidera u IT sektoru, i suradnjom s istaknutim klijentima i partnerima i radom na zapaženim projektima", rekao je Ivan Turčinović, direktor Inovativnih trendova.

Kontinuirano okrupnjavanje s Neosom na čelu nastavlja osiguravati stabilnost i profit klijentima iz financijskog sektora, osiguranja, telekomunikacija i javnog sektora.

P.hr