Nenad Nizić ponovno izabran za predsjednika Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK

8. travnja 2021.

Foto: HGK

Vlasnik hotela Vestibul Palace iz Splita Nenad Nizić ponovno je izabran za predsjednika Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK, a za njegove zamjenike izabrani su vlasnik San Rocco Heritage Hotela & Gourmet Restauranta iz Brtonigle Tullio Fernetich i prokurist hotela Martinis Marchi Ivan Kuret.

"Izuzetno mi je drago što su Stories hoteli danas prepoznati kao kvalitetan partner platformama i agencijama specijaliziranim za luksuzna putovanja na svim strateškim tržištima. Kontinuiranom promocijom naših hotela te njihovih destinacija pridonosimo pozicioniranju Hrvatske na svjetsku mapu luksuznog turizma", poručio je Nizić dodavši kako će, uz strogo planiranu promociju hotela Stories, bez obzira na izuzetno izazovno razdoblje u kojem se nalaze, glavni fokus i dalje biti na kvaliteti proizvoda i usluga koje nude. Zahvalio je i strateškim partnerima Stories hotela; Hrvatskoj turističkoj zajednici, Mastercardu, Croatia Airlinesu i Avantcaru koji su viziju i rad grupacije prepoznali od samog osnutka i s kojima kontinuirano provode niz aktivnosti usmjerenih na zajednički rast.

Da je kvaliteta i usluga najbitnija, pokazala je i ova kriza uzrokovana koronavirusom, pa Nizić objašnjava kako i mali hoteli, koji pružaju kvalitetnu uslugu i jedinstvenu ponudu u zadanim okvirima, mogu ostvariti dobre rezultate, a naročito oni koji su lako dostupni i nisu ovisni o aviogostima.

"Nekoliko Stories hotela bilo je otvoreno cijele zime, a neki su se hoteli prvi put zatvorili, ali sada se polako otvaraju, odnosno otvorenja planiraju prema najavama i rezervacijama", pojasnio je Nizić koji kaže kako je za uspješnost sezone nužna dobra epidemiološka slika u Hrvatskoj te što bolja povezanost i dostupnost.

"U ovom trenutku, kad nas očekuje izazovno i teško razdoblje, više nego ikada prije vidljivi su multiplikativni efekti turizma i dužnost je svakog pojedinca odgovorno se ponašati kako bismo osigurali što brži i uspješniji oporavak", poručio je predsjednik Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK.

Grupacija, koja okuplja hotele koji se specifičnom ponudom razlikuju od ostalih visokokategoriziranih objekata, u finalnoj je fazi izrade standarda usluge Stories hotela. U izradu je uključen i Fakultet za manadžment u turizmu i ugostiteljstvo iz Opatije, a u idućem razdoblju posvetit će se implementaciji postavljenih standarda radi dodatnog razvoja kvalitete te kontinuiranoj edukaciji osoblja hotela Stories koja je usmjerena na izvrsnost u pružanju visokopersonalizirane usluge i održivi razvoj. 

 

P.hr/I.B.