Otvoren natječaj: Hrvatskim tvrtkama nudi se bespovratnih 19 milijuna eura

31. srpnja 2020.

Foto: Pixabay

Objavljen je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia financiranim iz norveškoga financijskog mehanizma za programsko razdoblje 2014. - 2021.

Program se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma te Norveškoga financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za smanjenje ekonomskih nejednakosti, i to financiranjem projekata koji će povećati konkurentnost i profitabilnost hrvatskih tvrtki te poticati i razvijati dugoročnu poslovnu suradnju između poslovnih subjekata iz Hrvatske i države donora Norveške.

Ukupan iznos raspoloživih sredstva unutar natječaja veći je od 19 milijuna eura, kojim će se hrvatskim tvrtkama sufinancirati projekte iz područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth) koja su definirana kao glavna fokus-područja programa. 

Program je posebno usmjeren na mala i srednja poduzeća skromne tehnološke razine, za koje je uvedena shema malih grantova kako bi se smanjio prag za sudjelovanje.

Krajnji rok za podnošenje prijava jest 15. studenoga 2020. godine do 14 sati, a više informacija možete potražiti na ovoj poveznici.

P.hr/I.G.