Nataša Mikuš Žigman novo je Podravkino kadrovsko pojačanje

10. siječnja 2023.

Nataša Mikuš Žigman / Foto: Podravka

Nakon više od 20 godina rada u državnoj i javnoj službi, dosadašnja državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Nataša Mikuš Žigman u Podravki će obnašati funkciju direktorice sektora Poslovna održivost i zelena transformacija.

Riječ je o sektoru koji je formiran u prošloj godini, kada je na snagu stupila nova organizacija kompanije, sa svrhom uspostave, standardizacije i poboljšavanja poslovnih procesa i najboljih praksi kompanije, upravljanja održivim razvojem i nefinancijskim izvještavanjem te identifikacije potencijala za korištenje potporama, poticajima i bespovratnim sredstvima, priopćeno je iz koprivničke tvrtke.

Mikuš Žigman funkciju državne tajnice obnašala je od 2016., a prije toga, između ostalog, bila je i ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a te menadžerica poslovnog razvoja u Britanskom savjetu za kulturne veze. Obnašala je i ključne funkcije u Središnjem državnom uredu za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU-a te Ministarstvu europskih integracija. 

Sveučilišno obrazovanje stekla je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu stekla je i zvanje sveučilišne specijalistice ekonomike Europske unije, a na britanskom Sveučilištu Sussex magistre suvremenih europskih studija.

 

P.hr