Napokon je došlo vrijeme 'da se vidi' svaki zaposlenik

30. travnja 2022.

Foto: Imea Consulting
Autor: Kata Leutar

Prošlo desetljeće označile su goleme promjene, i u smislu zaposlenika i u smislu poduzeća, a najveće tek dolaze. Nije bilo tako davno kad su na moje inzistiranje da su ljudi najbitniji element svakog poslovanja, a njihovo zadovoljstvo preduvjet uspjeha, odgovarali s "da, da, sve znam, no nije vrijeme". Sad je napokon došlo to vrijeme, vrijeme da se vidi svaki zaposlenik, njegova vrijednost i posebnost te da kao takvi kreiraju posao i uspjeh svoje tvrtke na sebi svojstven način.

U jednom posebnom razredu jedan je poseban dječak, na dobiveni zadatak da odgovori koju emociju u njemu izaziva kiša, napisao odgovor koji nije bio ponuđen tako da je dodao svoj odgovor. Na svu sreću, njegov je "lider" njegovu posebnost i domišljatost ocijenio pozitivnima i tako dao priliku dječaku da ostane vjeran sebi i stvara na svoj način.

Koliko naših lidera podrži svoje posebne "dječake i djevojčice", koliko naših lidera stvara atmosferu u kojoj se može izabrati i neponuđeni odgovor i time pridonijeti uspjehu na svoj način, koliko naših lidera potiče posebnosti i različitost, podiže motivaciju i mijenja sliku poduzetništva koja nas okružuje? Sve više i više, NADAM SE.

Zaposlenici žive svoje visoke vrijednosti

Pozitivna atmosfera u radnom okružju jako je bitan čimbenik u zadovoljstvu zaposlenika, onoj vrsti zadovoljstva u kojem zaposlenici žive svoje visoke vrijednosti usklađene s vrijednostima kojima se vodi njihova tvrtka, u kojem su rast i razvoj jedina konstanta, njihov doprinos vidljiv i jasno vrednovan, njihova pripadnost opipljiva, a motivacija potaknuta odnosom win-win jedino moguća.

Ako još ima onih koji misle drukčije, vjerujem da će ih, ako ne ova, onda svaka buduća generacija demantirati. Ozračje u kojem se osjeća psihološka sigurnost da svatko može biti autentičan nije nešto što se događa, ona se uči, stvara i održava te kreće od onog kojem se najviše vjeruje i koji preuzima odgovornost za sve što se u kolektivu radi ili propušta napraviti.

Živimo u posebnom svijetu, svijetu u kojem se, kad lider i ima jasnu motivaciju da mijenja kulturu straha u kulturu poticanja i podržavanja, probude izazovi za cijeli tim i to utječe na nedostatak njihove motivacije jer se ovakva kultura pogrešno podrazumijeva. Bitno je da imate odluku i da potražite podršku koja uvjetuje zajednički razvoj cijelog tima - jer su tim bez lidera ili lider bez tima jednostavno suprotni strategiji dugoročnog uspjeha.

Kata Leutar mala foto Kata Leutar / Foto: Imea Consulting

Zahvaljujući mnogim izazovima današnjice, u fokus je došao i čovjek i pripadnost svakog pojedinca svome timu, ma koliko drukčiji bio, a podržavanje baš te različitosti izravno je povezana s podizanjem radne efikasnosti svakog člana tima, a time i postizanjem održivog uspjeha.  

Današnja radna snaga složenija je nego ikad te su organizacije primorane mijenjati svoj pristup koji je do sad išao u smjeru prilagođavanja radne snage sebi u pristup gdje se nastoji bolje razumjeti motivatore, stavove i vrijednosti zaposlenika.

Samo takav pristup daje priliku organizacijama da osmisle i što bezbolnije provedu strategiju zadržavanja radne snage svih naraštaja, da svi zaposlenici budu motivirani uz pomoć fleksibilnosti i prilagođavanja karijere te da se postigne što bolja usklađenost sa svrhom same organizacije - organizacije koja ne razumije samo ono što može dobiti od svojih članova nego i kako to može učiniti jedinstvenim.

Bilo kako bilo, zapamtite samo jedno, vrijeme je za preuzimanje odgovornosti za ono što ste propustili napraviti te odlučno krenite u promjene koje sigurno dolaze.


O autorici:

Kata Leutar, vlasnica tvrtke Imea Consulting, jest psihoterapeutkinja, zdravstvena pedagoginja i magistrica ekonomije. Nakon dugogodišnjeg rada u privatnom i korporacijskom sektoru odlučila je svoje iskustvo, stečeno znanje i kompetencije staviti na raspolaganje tvrtkama u razvoju organizacije i pojedincima kao podršku u njihovu osobnom i poslovnom napretku. Smatra da je ključ uspješnog poslovanja integritet, transparentnost i preuzimanje odgovornosti za sve što radiš i što propuštaš napraviti.