Održan najveći regionalni B2B gamerski turnir

13. svibnja 2019.

Foto: Good Game Zagreb
P.hr/K. Sočković

Proteklog vikenda u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održano je četvrto izdanje velikog B2B gaming spektakla, koji je okupio brojne obožavatelje ove industrije. Kako kažu organizatori, dva dana prepuna emocija, pozitivne energije i druženja opravdala su visoka očekivanja svih natjecatelja i posjetitelja. 

Ovo, najbolje do sada izdanje B2B gaming turnira Good Game Zagreb 2019 powered by Samsung Galaxy 10, imalo je i brojne popratne sadržaje, konferencije te humanitarni karakter natjecanja. Trofej je ove godine otišao u ruke tima tvrtke Locastic, pobjednicima Lige A, dok je momčad Bravo Systems proglašena prvacima Lige B.

Kad se osvrnem na same početke i shvatim kamo smo stigli u samo nekoliko godina, malo je reći da sam ponosan, kaže Nikola Stolnik, direktor tvrtke Good Game Global. "Napravili smo svjetlosni skok u pitanju organizacije, produkcije i kvalitete B2B esporta. Vizija svake godine sve više postaje stvarnost, a rezultat je to rada i nevjerojatnog truda cijeloga našeg tima u proteklih šest mjeseci. Zaista od srca želim zahvaliti svima koji su omogućili da četvrto izdanje bude dosad najveće druženje tehnoloških kompanija iz regije, radi još jačeg umrežavanja i izmjene iskustava te financiranja budućih mladih poduzetnika. Velika hvala svim sudionicima i čestitke pobjednicima! Na kraju, Good Game su ljudi koji se okupljaju oko gaminga i prenose svoju pozitivnu energiju na druge oko sebe, a naša priča hrabro ide dalje. Uskoro se spremaju natjecanja u regiji, a Good Game se širi i na Kinu. Naše vrijeme tek dolazi, a vidimo se svi zajedno u Zagrebu, 2020. godine", kaže Stolnik.

U službenom natjecateljskom turniru i ove je godine sudjelovalo 30 timova koji su pokazali sve svoje vještine u jednoj od najpopularnijih esport igara na svijetu - Counter Strike: Global Offensive. Više od 1000 asistencija i 5000 ubojitih pogodaka zabilježeno je u virtualnom svijetu ove atraktivne igre, a vrhunska domaća gaming oprema MSGW Gaming Computers, omogućila je igračima još bolje iskustvo tijekom napetih borbenih minuta. Kako se ove godine natjecanje održavalo u dvije lige, kući su s peharom otišla dva tima. Ligu A osvojio je tim tvrtke Locastic, drugo mjesto pripalo je igračima NSofta, a treće timu iz Inceptuma. Prvo mjesto u Ligi B osvojio je Bravo Systems, drugo Serengeti, dok je Algebra zasjela na treću poziciju.  

Tijekom dva dana Muzej suvremene umjetnosti privukao je brojne poklonike esports i gaming industrije. Osim središnje arene, u kojoj su se odvijale borbe i koja je uvijek bila ispunjena do posljednjeg mjesta, posjetitelji su mogli uživati u posebno osmišljenim zonama poput Art Expoa s grafiti umjetnicima, Escape Rooma, Tough Muddera, zone s Greyp biciklima tvrtke Rimac Automobili, Retro Areni, Green Corneru s masažama i zdravim sokovima, kućici Here be Dragons te u Expo Areni u kojoj su Samsung i A1 predstavili najbolju tehnologiju. Naravno, svi su se mogli okušati i u dodatnim miniesports turnirima, a najdraži kutak za opuštanje bio je Food Corner. Održala se i Good Game konferencija, a studenti su dobili priliku upoznati potencijalne buduće poslodavce.

Good Game Global u narednim mjesecima organizira turnire u Skoplju, Beogradu i Ljubljani, a licencija za održavanje prodana je i u Kini, pa će se tako u Suzhou i Shanghaiju ovi esports susreti održavati dva puta godišnje.