Najveća svjetska pivovara želi obnovljivu energiju

14. siječnja 2020.

Foto: Pixabay

Najveća svjetska korporacija koja se bavi proizvodnjom piva Anheuser-Busch InBev želi u sljedećih deset godina osigurati da sva energija za njihovu proizvodnju u Europi dolazi iz obnovljivih izvora energije, piše CNBC.

Ova kompanija sa sjedištem u Belgiji, poznata po svojim brendovima Budweiser, Miller, Corona, Leffe, Stella Artois i drugima, potpisala je ugovor s tvrtkom za razvoj obnovljivih izvora energije BayWa, kako bi osigurala nabavu električne energije za svojih 14 pogona u Belgiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Luksemburgu i Kanarskom otočju. Dvije solarne elektrane u Španjolskoj, koje će biti puštene u rad u ožujku 2022., osigurat će pivovarama 250 gigavata obnovljive energije svake godine, što je dovoljno da se zadovolji 670 tisuća domova.

U slične projekte ulaze i druge korporacije u svijetu, pa je tako Amazon u Škotskoj započeo svoj prvi projekt od tri obnovljiva energetska izvora kako bi osigurao energiju za svoje serverske farme u toj zemlji.

Microsoft je prošle godine potpisao ugovor o nabavi električne energije za svoje potrebe iz solarne elektrane snage 74 megavata u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini.

P.hr/K.S.