Radionica za razvoj riječnog prometa

15. svibnja 2019.

Foto: Interreg

U sklopu projekta Danube Skills, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Interreg Dunavskog transnacionalnog programa, uspostavljeni su Centri za razvoj logistike na Dunavu (DLPC). Jedna od prepreka za povećanje prijevoza tereta i plovidbe Dunavom nedostatak je točnih, ali i ažurnih informacija za potencijalne korisnike takvog načina prijevoza. Upravo zbog toga je osnivanje Centara za razvoj logistike na Dunavu (DLPC) definirano kao jedan od glavnih ciljeva projekta Danube Skills. DLPC-i će imati važnu ulogu za razvoj plovidbe i povećanje opsega prijevoza tereta riječnim putem, promovirati ovaj prijevozni modalitet te pružati ažurne informacije, usluge i podršku krajnjim potencijalnim korisnicima.

U sklopu projekta osnovano je osam kontaktnih točaka, odnosno centara u podunavskim zemljama, i to u: Njemačkoj, Austriji, Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Rumunjskoj i Bugarskoj.

O ovoj temi održat će se radionica 16. svibnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, kako bi se zainteresiranima predstavile mogućnosti i usluge koje pruža i koje će u budućnosti pružati DLPC. Od potencijalnih ili trenutnih korisnika prijevoza unutarnjim vodnim putovima na skupu će se dobiti povratna informaciju o tome, kako bi se zajedno unaprijedile usluge prijevoza i dovele na višu razinu. 

P.hr