Proglašeni naj-poduzetnici 2021. godine

26. travnja 2021.

Jadranka Vrhovec/ Foto: Centar poduzetnica

Centar poduzetnica izabrao je Jadranku Vrhovec i Stjepana Svibena za Naj-poduzetnicu i Naj-poduzetnika 2021., na temelju aktivnosti i rada u proteklim izazovnim vremenima u kojima smo svi suočeni s koronakrizom.

Svjetsko, ali i domaće poduzetništvo prolazi izrazito teško razdoblje održavanja uposlenosti te profitabilnosti, a tri lockdowna prouzročila su izrazito kritično razdoblje u održivosti poslovanja. Iako uvijek prilagodljivi i "žilavi" na nepovoljne tržišne uvjete, hrvatske poduzetnice i poduzetnici ovog puta doista imaju vrlo izazovan zadatak preživljavanja i tržišne održivosti.

"Nagrada je do sada najznačajnije priznanje moga poduzetničkog uspjeha. I ne bilo kakvog, već ženskoga. Ja sam žena koja je u osobnome zdravstvenom izazovu i borbi s bolešću štitnjače pronašla inspiraciju te povod ulaska u poduzetničke vode i pokretanja proizvodnje hrvatskih suplemenata. Uz to, ja sam i samohrana majka. Sada prvi put primam nagradu iz ruku svojih kolegica poduzetnica, od kojih su mnoge prošle trnovit put sličan mome, da bi danas stajale na čelu svoje tvrtke ili proizvodnje i upravo ta činjenica ovu nagradu za mene čini najposebnijom. Ovo je za mene velika čast, ali i izazov i poticaj da u budućnosti svojih brendova još više podignem ljestvicu kvalitete svojih proizvoda", rekla je Jadranka Vrhovec, direktorica i vlasnica tvrtke JadroMel iz Križevaca, koja je  2017. godine pokrenula vlastitu proizvodnju dodataka prehrani pod brendovima Jadrankina otopina i Jadrankina formula.

Najnoviji jedinstveni izumi

Stjepan Sviben, vlasnik i direktor tvrtke Vemamedia iz Kutine, po struci elektroautomatičar za proizvodne procese, već godinama proizvodi uređaje za zaštitu od komaraca, a sada je osmislio i nekoliko univerzalnih profesionalnih i kućnih uređaja te strojeva za dezinfekciju i sterilizaciju, koji se mogu rabiti i za razne druge namjere, primjerice, zaštitu bilja od bolesti ili zaštitu od drugih insekata i sl. 

Stjepan Sviben Stjepan Sviben / Foto: Vemamedia

Ovim uređajima, a posebno najnovijim jedinstvenim izumom snažnoga baterijskog sterilizatora za velike i male prostore, u vrlo kratkom vremenu, s velikim učinkom te s velikom lakoćom izvedbe sterilizira prostore i osigurava dezinfekciju, posebice sada kada je pandemija gotovo na svačijim vratima i nitko ne želi imati potencijalnu zarazu u svome zatvorenom prostoru.

"Danas se svi bojimo zaraze koronavirusom, a ja sam to pretočio u izvanredan patent i lansirao ga na tržište. Prvo u proljeće 2020. domaćim kupcima, a u jesen 2020. s novim valom koronakrize izašao sam i na globalno tržište. Moj proizvod Cro-Fog žični sterilizator, a posebno najnoviji izum baterijskog uređaja, s baterijom velike snage za dugotrajan rad,  jedinstven je u svijetu, ne samo zbog jednostavnosti uporabe i široke primjene na gotovo sve prostore, pa čak i vozila, nego i zbog mnogih dodatnih izvedbi po želji kupaca, s raznim mogućnostima regulacije snage i kapaciteta te potrošnje materijala. Zbog toga je danas Cro-Fog sterilizator, s kojim već radi većina DDD tvrtki po Hrvatskoj, a i mnogi hoteli i ustanove, ne samo prvi takve vrste u svijetu nego za sada i jedini. Drago mi je da je to prepoznato među mojim kolegicama i kolegama poduzetnicima koji su mi dali povjerenje ove divne nagrade Centra poduzetnica. Titula Naj-poduzetnika 2021. za mene znači u prvom redu i veliku odgovornost, ali i želju da se ne posustane u ovim izazovnim vremenima", kazao je nagrađeni Stjepan Sviben.

P.hr/I.G.