Nadzor izgradnje KBC-a Rijeka provodit će IGH

9. rujna 2019.

Foto: Shutterstock

Institut IGH kao partner zajednice ponuditelja, koju čine PDM Savjetovanje i Projektni biro P45, s Kliničkim bolničkim centrom Rijeka potpisao je krajem kolovoza Ugovor za uslugu nadzora nad izgradnjom zgrada dječje bolnice i klinike za ginekologiju i porodništvo, termoenergetskog bloka te otvorenoga višeetažnog parkirališta, u vrijednosti od 7,98 milijuna kuna bez PDV-a. 

Ugovor o nadzoru sklopljen je nakon provedenoga otvorenog postupka javne nabave. Prošlotjednim potpisom ugovora s izvođačem, zajednicom ponuditelja koju čine poduzeća Kamgrad i GP Krk, stvorili su se preduvjeti za uvođenje izvođača u posao, a sve u skladu s procedurama ugovora FIDIC.

Očekivano trajanje nadzora radova iznosi 33 mjeseca, a nakon završetka izgradnje u znatnoj će se mjeri pridonijeti poboljšanju bolničkoga zdravstvenog sustava regije, s izgradnjom novih bolničkih kapaciteta koji bi omogućili objedinjavanje bolničke djelatnosti na jednome mjestu, a radi poboljšanja kvalitete zdravstvene skrbi i razine poslovanja.

Vrijednost cijelog projekta izgradnje iznosi oko 640 milijuna kuna bez PDV-a.

 

P.hr/I.G.