Na pravom putu: Uspjeli su ljude vratiti iz inozemstva

12. siječnja 2020.

Foto: ZIP

Za nas je 2019. godina bila dosta uspješna, posebno na globalnom tržištu gdje je struka prepoznala i u više navrata nagradila naš rad. To je vrlo snažan vjetar u leđa i dokaz da smo na pravom putu. Kad govorimo o 2020., imamo velike planove i nadamo se da ćemo ih ispuniti unatoč izazovima, koji će se iz 2019. nastaviti i u 2020., među kojima je najveći nedostatak radne snage, odnosno kadrova. Prošle smo godine uspjeli dvoje ljudi čak vratiti iz Austrije i Švedske nazad u Hrvatsku.

Upravo nam je pronalazak adekvatnih kadrova jedan od najvećih izazova. Inače, naše poslovanje je dosta olakšano otkako je Hrvatska postala dio Europske unije. No, kako se mi bavimo softverom, cijeli nam svijet može biti tržište, a posebno smo fokusirani na zapadnu i sjevernu Europu te Sjedinjenje Američke Države.

Zaposlenici tvrtke Diversitas IT sustavi i Delta Reality stručnjaci su za virtualnu, dodatnu i mješovitu stvarnost. S više od deset godina iskustva u digitalnim stvarnostima, kreiramo digitalne inovacije za svjetske partnere, omogućujući im da poboljšaju svoje promocijsko, komunikacijsko, logističko i komercijalno vlasništvo korištenjem najnovijih tehnologija. U kompaniji trenutno radi 25 osoba, u potrazi smo za još ljudi, a naše proizvode i usluge rabe korisnici u 17 država.

Jerko Škorić, Diversitas IT sustavi