Na Pčelarskom sajmu više od 100 izlagača iz Hrvatske i inozemstva

1. veljače 2024.

Foto: Shutterstock

Na međunarodnom pčelarskom sajmu koji će se ovog vikenda, 2. i 3. veljače, održati u Gudovcu pored Bjelovara predstavit će se više od stotinu izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare da posjetitelje očekuje prezentacija inovacija u pčelarstvu te niz edukacija i događanja zanimljivih ne samo pčelarima nego i brojnim ljubiteljima meda i drugih zdravih pčelinjih proizvoda.

Ovogodišnji sajam međunarodnog je karaktera i u pčelarskom, ali i u vinskom dijelu. Naime, u sklopu pčelarskog sajma održat će se sajam vina s ocjenjivanjem uzoraka vina iz svih krajeva Hrvatske.

Direktor Salaj istaknuo je i da je najavljen velik broj organiziranih posjeta iz Hrvatske i inozemstva.

Predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Dražen Kocet kaže da pčelari jedva čekaju da se sretnu i uživo razmijene iskustva, a posebno je istaknuo značaj edukativne komponente sajamske manifestacije.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić poželio je dobrodošlicu posjetiteljima te naglasio da je cilj vlasnika da sajamski prostor bude što popunjeniji, a da je upravo pčelarski sajam primjer dobre prakse. Kazao je i da ga raduje sve veći interes pčelara za poticajne mjere Bjelovarsko-bilogorske županije.

Zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić uime manjinskog vlasnika Bjelovarskog sajma kazao je da je suradnja Grada s pčelarima izvrsna te da godišnje potpore tom segmentu poljoprivrede iznose 30.000 eura.

 

 

Hina/P.hr