Na Infobip Shift u Zadar stiže oko 3000 sudionika

23. kolovoza 2021.

Foto: Infobip Shift

Infobip u Zadru 7. i 8. rujna organizira developersku konferenciju Infobip Shift koja će prema očekivanjima okupiti oko 3.000 sudionika iz Hrvatske i svijeta. Među njima će biti i osnivači više od 200 startupova koji će dobiti priliku predstaviti se ključnim ljudima iz industrije i posjetiteljima iz regije, ali i cijelog svijeta.

Konferencija će se organizirati hibridno, a svi koji je budu pratili online moći će sudjelovati interaktivno zahvaljujući istoimenoj aplikaciji pomoću koje će svi posjetitelji, i oni u Zadru i oni diljem regije i svijeta, moći međusobno komunicirati.

Osiguran je nastup 60 vrhunskih govornika koji oblikuju tehnološku industriju, a među vodećima su predstavnici najpoznatijih globalnih kompanija poput Microsofta, Amazona i Googlea.

"Već smo do sada prodali više od 1.400 ulaznica za ovogodišnju konferenciju, što je više od broja posjetitelja iz nama rekordne 2019. godine. No, interes raste kako se konferencija bliži, svakog dana bilježimo nove prijave i očekujemo otprilike dvostruko više posjetitelja. Najviše interesa dolazi iz Hrvatske i regije, a sada kao dio Infobipa, koji nam je dao globalni okvir, na Infobip Shift prijavljuju se i developeri i predstavnici tehnološke industrije iz Azije, Afrike i Amerike. Osigurali smo govornike iz nekih od najjačih globalnih kompanija kao što su Google, Amazon i Microsoft, ali i bitnih kompanija na developerskoj sceni kao što su Netlify, Synk, MongoDB i, naravno, Infobip", izjavio je Marin Tomičić, voditelj projekta konferencije Infobip Shift.

Marin Tomičić

Marin Tomičić / Foto: Infobip

Shift je u posljednjih 10 godina znatno pridonio ucrtavanju Hrvatske na kartu europskih IT središta. U 30 različitih događaja organizatori su okupili više od 15.000 posjetitelja, 500 predstavnika medija i isto toliko govornika. Ove je godine započelo novo poglavlje konferencije čiji je cilj, sada kao dio Infobipa, pozicionirati se kao najjača razvojna konferencija u Europi, s ambicijom širenja i na druga tržišta.

"Sada kada smo dio Infobipa cijelu konferenciju možemo podići na još jednu višu razinu, uz nove produkcijske standarde i korištenje najnovijim tehnologijama. Nastavljamo rasti, ali zahvaljujući upravo Infobipu, više nemamo ambiciju širenja u različite programske vertikale, već smo sav fokus stavili na developere i s njima povezan ekosustav. Planovi su ambiciozni, ali sigurno je da nastavljamo utvrđivati Hrvatsku kao IT središte ovog dijela Europe", izjavio je Ivan Burazin, član Uprave Infobipa.

 

P.hr/I.B.