Na Ambienti i Biam&Zavarivanju izlagači iz 17 zemalja

14. listopada 2020.

Međunarodni sajmovi Ambienta i Biam&Zavarivanje održavaju se na Zagrebačkom velesajmu, a na njima se do 18. listopada predstavlja 76 izlagača iz 17 zemalja. Sajam namještaja Ambienta i sajam alatnih strojeva, alata, zavarivanja i antikorozivne zaštite Biam&zavarivanje održavaju se po 47. put, nakon što su u travnju odgođeni zbog pandemije.

Na Ambienti se predstavljaju izlagači sa svim vrstama namještaja za stanovanje, kuhinjama i kupaonskim namještajem, uredskim namještajem, proizvodima i opremom za unutarnje uređenje (rasvjeta zavjese, parketi i dr.) te HORECA - programom i namještajem za opremanje hotela i apartmana. Ambienta je idealno mjesto gdje se mogu predstaviti i oni koji tek ulaze u svijet drvne proizvdnje i namještaja. Jedna od takvih tvrtki je Majcan&Majcan iz Velike Trnovitice kod Bjelovara.

"Radimo namještaj masivnog drveta koristeći tradicionalne metode izrade, a dizajn kojem težimo bezvremenski je i praktičan", rekao je vlasnik Tomislav Majcan.

Digitalna komora -informacijsko-komunikacijska platforma

U sklopu sajma Biam&Zavarivanje, Hrvatska gospodarska komoraprdstavila je svoju uslugu – Digitalna komora. To je informacijsko-komunikacijska platforma koja implementira sedam e-usluga koje su namijenjene članicama HGK, javnoj upravi i građanima koji u svega par klikova mogu doći do potrebnih informacija.

"Ovakvi sajmovi su iznimno važni jer stavljaju naglasak na industriju koju u Hrvatskoj moramo sustavno jačati ako želimo jako i konkurentno gospodarstvo. HGK Komora Zagreb na svom štandu predstavlja komorske usluge namijenjene članicama, s posebnim naglaskom na Digitalnu komoru - komunikacijsku platformu za poslovne subjekte, javnu upravu i građane te Znakove kvalitete HGK“, izjavio je predsjednik HGK Komore Zagreb Vitomir Klasić, dodavši kako će se svi zainteresirani posjetitelji i kupci moći registrirati na Digitalnu komoru i preko nje se povezivati s potencijalnim partnerima iz branše.

Vitomir Klasić Vitomir Klasić/Foto: HGK 

Riječ je naime o informacijsko-komunikacijskoj platformi koja implementira osam e-usluga usluga (e-financiranje, e-javne ovlasti, e-članice, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocije, e-pokreni poslovanje, e-gospodarske informacije i e-edukacije) te kojom se ubrzava komunikacija i unapređuju odnosi s članicama.  Digitalizirano je i izdavanje dokumenata za javne ovlasti te je omogućeno još aktivnije sudjelovanje gospodarstvenika u kreiranju i promjeni zakonodavnoga i regulatornoga okvira. Osim toga, gospodarstvenicima su izvori financiranja dostupniji i omogućena im je kvalitetnija promocija njihovih proizvoda i usluga.

Tako su direktoru tvrtke Kimel – Filtri Vjeranu Kvočiću prezentirane usluge Digitalne komore i on smatra kako se radi o usluzi koja će poduzetnicima znatno ubrzati i olakšati posao. „Puno potrebnih podataka koji su nam bitni za svakodnevni posao nalaze se na jednom mjestu i sigurno ćemo koristiti uslugu Digitalne komore“, poručio je Kvočić koji se odmah i registrirao na Digitalnu komoru, a njegova tvrtka na sajmu izlože otisni stol za brušenje i zavarivanje.

Sajmove prati i raznolik stručni program pa su idealna prilika za promociju novih tehnologija, strojeva i alata, transfer tehnologije i stručno usavršavanje. Tako tvrtka Aparatura na sajmu predstavlja opremu za sigurnost i kontrolu plina, OBAD Tools izlažu glodala od tvrdog metala vlastite marke proizvedena u Njemačkoj te standardne alate i držače za tokarenje, odrezivanje i bušenje od partnera Totime iz Japana. Tvrtka Worcon svim će izlagačima koji prodaju industrijsku opremu ekskluzivno ustupiti besplatno korištenje Worcon Marketplacea i B2B platforme u trajanju od pola godine kako bi olakšali međusobno povezivanje tvrtki i proširili postojeća prodajna tržišta izlagača na sajmu.

 

P.hr/I.G