U Algebri upis na besplatnu edukaciju za računalnog operatera

9. rujna 2020.

Foto: Algebra

Algebra krajem rujna i početkom listopada nastavlja s provedbom projekta IT obrazovanje za sigurnije sutra. Projekt u cijelosti financira Europska unija iz Europskoga socijalnog fonda radi poboljšanja zapošljivosti, odnosno konkurentnosti na tržištu rada, i onih koji traže bolje mogućnosti u razvoju karijere i onih koji traže zaposlenje.

Riječ  je o jedinstvenoj prilici besplatnog stjecanja dodatnih digitalnih vještina i relevantnih industrijskih certifikata s područja računarstva i informatike, a kojim se pojedincima otvaraju mogućnosti zapošljavanja na atraktivnim radnim mjestima u Hrvatskoj ili šire. Dosad je projektom obrazovano više od 200 polaznika, od čega najviše dugotrajno nezaposlenih osoba s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, no i uz višestruko veći broj potencijalno zainteresiranih osoba koje su željele sudjelovati u ovoj vrsti edukacije, čime se dokazuje opravdanost i potreba za ovakvim projektima.

Projekt IT obrazovanje za sigurnije sutra traje do siječnja 2021. i omogućuje zainteresiranim potpuno besplatno pohađanje jednosemestralnih programa obrazovanja za digitalna zanimanja. Za projekt se mogu prijaviti pojedinci stariji od 34 godine koji su nezaposleni dulje od godinu dana, a imaju završenu najviše srednju školu, zaposleni i nezaposleni između 15 i 34 godina sa završenom osnovnom školom te zaposleni ili nezaposleni koji imaju završenu jednogodišnju, dvogodišnju ili trogodišnju srednju školu.

Algebra- Besplatni tečej   Foto: Algebra

U ovom trenutku otvoreni su upisi za program ECDL specijalist te za program Računalni operater. Programi su dostupni u jutarnjem ili poslijepodnevnom terminu. Nastava će se održavati u potpunosti online tako da je dostupna svim građanima Hrvatske, a ovisno o odabranoj grupi, početak obrazovanja je 28. rujna, odnosno 5. listopada. 

"Prelazak na online nastavu pokazao se iznimno dobrom odlukom, a tijekom lockdowna interes za uključivanje u edukacije bio je najveći. Ljudi su prepoznali izolaciju kao priliku za osobni razvoj, što nam je posebno drago. Dodatna važna prednost prelaska na online nastavu jest i u tome što smo time omogućili dugotrajno nezaposlenima iz cijele Hrvatske da se uključuju u besplatne edukacije, pa čak i onima iz najzabačenijih ruralnih dijelova. Nove digitalne vještine i specijalizirana IT znanja stečena ovim projektom znatno će unaprijediti njihove pozicije na tržištu rada, osobito ako uzmemo u obzir trend digitalizacije i oslanjanja sve većeg broja poslova na online alate", naglasila je Martina Bašić, voditeljica ovog projekta u Algebri.

Pojedinci koji se prijave i budu odabrani za pohađanje online programa obrazovanja za računalne operatere morat će osigurati svoje računalo i internetsku vezu te će predavanja pratiti u virtualnim učionicama. Uz nastavu, svi polaznici će dobiti slušalice, mikrofone i  vrhunske priručnike u tiskanom formatu te će cijelo vrijeme provedbe programa moći telefonski ili putem sustava za komunikaciju dobivati podršku Algebrinih mentora.

Prijavnicu možete ispuniti na stranici: https://www.algebra.hr/o-algebri/nasi-projekti/obrazovanje-za-sigurnije-sutra/.

P.hr/I.G.