Ina u samo nekoliko dana razvila dezinficijens, uskoro u maloprodaji

25. ožujka 2020.

Foto: MOL Group

Zaposlenici Ina maziva, članice INA Grupe, u samo nekoliko dana su proizveli deficitarni proizvod na tržištu. Dezinficijens za površine INA Dezinol u potpunosti su razvili stručnjaci iz tvrtke, a proizvod je odobren i od strane Ministarstva zdravstva. S obzirom na trenutnu situaciju s koronavirusom, kompanija će dio proizvoda, ukupno 720 litara dezinficijensa, donirati Stožeru civilne zaštite Hrvatske.

Iako je INA Dezino primarno razvijen za interne potrebe kompanije, za dezinfekciju površina na maloprodajnim mjestima te unutrašnjost kabina autocisterni, krajem ovog tjedna će se naći i u prodaji na Ininim maloprodajnim mjestima, u pakiranju od 0,6 litre.

"Izuzetno sam sretan i ponosan na kolege koji su svojim trudom i zalaganjem u rekordnom roku pripremili proizvod koji će, u ovoj kriznoj situaciji, biti od velike pomoći kompaniji, ali i svim potrošačima. Zahvalan sam kolegama na posvećenosti, trudu i brzoj reakciji te su nam ponovno pokazali da su timski rad i predanost ključni u svakoj situaciji", kaže Zoran Škrobonja, direktor Ina maziva.

I plinska grupa MOL najavila je da će početi proizvoditi dezinfekcijske sanitarne tekućine u matičnoj zemlji te u Hrvatskoj i Slovačkoj kako bi olakšala borbu protiv širenja koronavirusa. U tvornici u Almasfuzitu na zapadu Mađarske MOL će dnevno proizvoditi 50.000 litara sanitarnih tekućina, izjavio je na tiskovnoj konferenciji izvršni direktor Peter Ratatics. U toj se tvornici inače proizvode tekućine za pranje automobilskih stakala. 

P.hr/K.S.