Mladi kuhari učili od vrhunskoga kuhara Davida Skoke

7. ožujka 2019.

U sklopu projekta Aminess Gourmet Lab, koji je pokrenula turistička kompanija Aminess, pod vodstvom chefa Davida Skoke i najvećih stručnjaka iz različitih ugostiteljskih područja sudjelovalo je više od 60 mladih kuhara, barmena i konobara

Niz stručnih edukacija u sklopu projekta Aminess Gourmet Lab, koji je pokrenula turistička kompanija Aminess, pod vodstvom chefa Davida Skoke i najvećih stručnjaka iz različitih ugostiteljskih područja, uspješno je završen. Na edukacijama u restoranu Loop u Aminess Maravea Camping Resortu, sudjelovalo je više od 60 članova Aminess gourmet-tima koji su tijekom veljače i ožujka imali priliku učiti od najvećih profesionalaca na gastrosceni.

Mladi kuhari, konobari i barmeni stekli su nova znanja i vještine iz područja sommelierstva i miksologije, slastičarstva, sous vide kuhanja, rižota i tjestenina, izrade kruha, pripreme i dozrijevanja mesa, a prisustvovali su i radionici o craft pivu. Slušali su predavanja Davida Skoke, miksologa i stručnjaka za žestoka pića Vjenceslava Madića Kishonija, specijalista za pizzu Marina Vanjka te mnogih drugih. Program je uključivao i teme poput unapređenja prodaje pomoću govora tijela i retorike te kontrole normativa.

Osim Aminess Gourmet Laba, Aminessovi zaposlenici redovito sudjeluju na različitim edukacijama, čak i izvan Hrvatske. Kako bi gostima ponudili još bolje gastronomsko iskustvo, članovi Aminess gourmet-tima ovom su prilikom boravili i u Sloveniji gdje su, u nekim od najboljih tamošnjih restorana, imali priliku usavršiti svoje kulinarske vještine uz mentorstvo vrhunskih slovenskih kuhara. Njihovi domaćini bili su talentirani chef Jorg Zupan iz restorana Atelje u Ljubljani i kuharski virtuoz Janez Bratovž, vlasnik restorana JB Restavracija u srcu Ljubljane.

Šest članova Aminess gourmet-tima iz Istre i Dalmacije radilo je uz bok poznatim chefovima. Za boravka u Sloveniji kuhari su, kao ravnopravni članovi kulinarskog tima, svakodnevno sudjelovali u radu i imali se priliku usavršiti uz najbolje slovenske kuhare u renomiranim restoranima. Kuhari su tako dodatno razvijali vlastitu karijeru, usavršavali odnos prema gostima i učili o tome kako si olakšati buduće izazove svakodnevnog posla.

Aminessovi kuhari ponijeli su iz Slovenije najbolje iskustvo iz prakse, a naučili su i trikove i tajne svjetske gastronomije. Koliko je ovo jedinstvena prilika govori i činjenica da su članovi Aminess gourmet-tima kod chefa Bratovža sudjelovali i u pripremi posebnog ručka od čak deset sljedova za jednog od najpoznatijih svjetskih kuhara, japanskog majstora Hiroyoshija Ishide, koji je i vlasnik ekskluzivnog invitations-only restorana Mibu u Japanu.

Jozo Vrdoljak