Milijun proizvedenih slavina Nord Produkta ulaznica su na brojna tržišta

27. travnja 2021.

Nord Produkt, samoborska tvrtka, na tržištu se razvija već 30 godina i u tom se razdoblju pozicionirala kao najveći regionalni proizvođač namještaja za kupaonice, kuhinje i slavine. Do sada su proizveli više od milijun slavina, desetke tisuća kupaoničkog namještaja i više od 2.200 mobilnih kućica.

Uz prodaju u Hrvatskoj, proizvode izvoze u Sloveniju, BiH, Srbiju, Austriju, Njemačku i Švedsku, a samo lani prihodi su im bili veći od 70 milijuna kuna. 

"Tijekom lockdowna nismo 'spavali', nego smo razvili 15 linija kupaoničkog namještaja, u 20 dekora i s raznim modulima veličine. Ukupno je to više od 1.000 kombinacija, što trenutno ne nudi nitko u Hrvatskoj", kaže direktor Nord Produkta Krešimir Hazler.

Uz vlastite robne marke Nord i Schmidler, 2017. godine kupili su i poznati slovenski brend Armal, koji je lani i formalno pripojen njihovu portfelju.

"Nakon mnogo promišljanja objedinili smo sve znanje i iskustvo te 2013. predstavili tržištu jedinstven hrvatski proizvod - Nord mobilnu kućicu. Vrlo brzo taj trud i kvalitetu prepoznale su najveće turističke kompanije, a naše mobilne kućice privremeni su domovi za tisuće obitelji koje provode odmor na jadranskoj obali. Kako bismo i dalje bili usmjereni na razvoj svih proizvoda, 2019. proizvodnju mobilnih kućica izdvojili smo u posebnu tvrtku Nord Mobil", istaknuo je Hazler.

Ilijana Grgić / Franjo Maltar