Mijenja se način ispisa EU digitalnih COVID potvrda

13. kolovoza 2021.

Foto: Pixabay

Mijenja se način ispisa EU digitalnih COVID potvrda koje sadrže pune vrijednosti na temelju kojih je osoba stekla status za izdavanje dokumenta.

Kako se pojašnjava u priopćenju Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD), od 13. kolovoza izdaju se EU digitalne COVID potvrde koje sadržavaju ispisane pune vrijednosti podataka na temelju kojih je osoba stekla status za izdavanje dokumenta, umjesto dosadašnjeg ispisa šifri vrijednosti, a u skladu s tehničkom specifikacijom setova podataka za EU digitalne COVID potvrde Europske komisije od srpnja 2021.

Dokument tehničke specifikacije možete pronaći na poveznici .

U Agenciji napominju da su prije izdane EU digitalne COVID potvrde važeće u obliku u kojem su izdane te da nije potrebno podnositi zahtjeve za izdavanjem novih.

Agencija navodi i kako u sadržaju zapisa QR koda nije bilo promjena.

Osobe koje su zadužene za provjeru EU digitalnih COVID potvrda mogu ispravno provjeriti valjanost potvrde isključivo uz predočenje identifikacijskog dokumenta vlasnika nakon skeniranja QR koda te je ova informacija također dodana na potvrdama.

Obavijest o promjeni načina ispisa EU digitalnih COVID potvrda objavljena je i na web-stranici eudigitalnacovidpotvrda.hr.

 

P.hr