Mercedes-Benz u 2019. prodao više od dva milijuna automobila

9. siječnja 2020.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Njemački proizvođač automobila Daimler objavio je u četvrtak da je u 2019. godini prodao 2,34 milijuna putničkih automobila marke Mercedes-Benz, polažući pravo na titulu najprodavanijega luksuznog brenda u Njemačkoj.

Mercedes je prodao rekordan broj automobila u matičnoj Njemačkoj te u Kini i SAD-u, zahvaljujući snažnoj potražnji za sportskim terencima i skupim limuzinama. Prodaja u Kini porasla je 6,2 posto, izvijestili su iz Mercedes-Benza, napominjući da su tamošnji kupci mjesečno naručivali više od 700 luksuznih limuzina Maybach Mercedes-Benz S-klasa.

Iako u Daimleru tvrde da su zahvaljujući takvim rezultatima zadržali titulu najprodavanijega luksuznog brenda u 2019., njihov konkurent BMW još nije objavio podatke o prodaji pojedinih brendova.

Ukupno je grupa BMW, vlasnik brendova Mini i Rolls-Royce, prodala 2,52 milijuna vozila nadmašivši skupni rezultat Daimlera koji je prodao ukupno 2,46 milijuna automobila marki Mercedes-Benz i Smart. Ovog tjedna podatke o prodaji u 2019. objavit će i Audi.

 

Hina/P.hr