Međunarodni sajam turizma Place2Go besplatno u Areni

5. ožujka 2019.

Place2Go

Najveći turistički sajam u Hrvatskoj Place2Go održava se ove godine od 15. do 17. ožujka u zagrebačkoj Areni, a zemlja partner ove je godine Sjeverna Makedonija.

Kako kaže direktorica sajma Damjana Dominovac, ova zemlja već godinama izlaže na sajmu. "Upravo stoga smo je odabrali kao prvu zemlju partnera. Hrvatska je inače malo tržište i kako bismo privukli izlagače iz cijelog svijeta, moramo im dati priliku za sklapanje novih kontakata, ali i za predstavljanje široj publici. Sajam je ove godine rekordan i po broju izlagača, koji dolaze iz čak 22 zemlje. Vjerujemo da će to biti dovoljan mamac za publiku. U petak je poslovni dan, a u subotu i nedjelju sajam će biti otvoren za javnost. Kao gosti nastupit će mnogi putopisci i blogeri koji će govoriti o svojim iskustvima i pričati o destinacijama koje su posjetili", ističe Damjana Dominovac.

Ovaj sajam prvi je put održan 2012. godine i postao je mjesto susreta ponude i potražnje turističkih destinacija namijenjeno poslovnim posjetiteljima i svima onima koji su zainteresirani za turistička putovanja. Do sada je na njemu nastupilo više od 500 izlagača iz 34 zemlje svijeta, a sajam je besplatan čak i za poslovne goste koji se samo trebaju prijaviti na sajamsku aplikaciju.

Krešimir Sočković