M San Grupa preuzima bjelovarski Data Link

8. svibnja 2023.

Foto: M SAN Grupa

Jedan od vodećih domaćih distributera i proizvođača informatičke i elektroničke opreme i proizvoda, M San Grupa izvijestila je u ponedjeljak da je preuzela bjelovarsku IT tvrtku Data Link Ltd., sklopivši ugovor o kupoprodaji, a završetak transakcije očekuje se "kasnije tijekom ove godine".

M San u objavi navodi da su "s imateljima poslovnih udjela" ugovor o kupoprodaji sto posto poslovnih udjela u kapitalu Data Linka sklopili 5. svibnja.

Iz M Sana nisu otkrili više detalja, pa ni iznos transakcije, podsjećajući samo da su početkom travnja ove godine dostavili obvezujuću ponudu za preuzimanje Data Linka.

Ta bjelovarska IT tvrtka osnovana je 1991., a posljednjih se godina fokusira na razvoj, dizajn i proizvodnju LED rasvjete i softverskih rješenja.

Prema podacima s Burze, M San Grupa u 2022. nastavila je s pozitivnim trendovima u poslovanju, ostvarivši gotovo 3,3 milijardi kuna ukupnih prihoda ili oko 560 milijuna kuna više nego u 2021., što je pratio i sličan porast ukupnih rashoda, za oko 590 milijuna kuna, na 3,2 milijarde kuna.

Prošlu godinu M San završio je s dobiti od 12,6 milijuna kuna, dok je, usporedbe radi, godinu prije imao dobit od 46,6 milijuna kuna.

 

 

Hina/P.hr