Kod Samobora će se graditi logistički park

11. siječnja 2022.

Završetak gradnje RC Zone Samobor planiran je za 2023./2024, a trebao bi otvoriti do 800 novih radnih mjesta

Foto:RC Europe

Tvrtka RC Europe korak je bliže gradnji svoga distributivno-logističkog centra u Hrvatskoj, nakon što je na sjednici Gradskog vijeća grada Samobora, održanoj krajem prosinca 2021. godine, usvojen novi Urbanistički plan uređenja, kao preduvjet za razvoj nove gospodarske zone Bobovica. Time je Grad Samobor dao tvrtki izravnu podršku i omogućio joj da započne s pripremom dokumentacije za gradnju distributivno-logističkog centra pod nazivom RC Zone Samobor.

Riječ je o ambicioznom projektu kojim je planirana izgradnja 83.000 četvornih metara skladišnog prostora, neto visine 12 metara, pogodnog za logističku i proizvodnu djelatnost, čija je procijenjena vrijednost pola milijarde kuna. Završetak izgradnje planiran je za 2023./2024. 

Centar projektiran prema najnovijim građevinskim i ekološkim standardima bit će se na lokaciji koja osigurava dostupnost velikih europskih metropola, blizak pristup Sloveniji i izlaz za Samobor na autocesti A3. 

"Zahvalni smo Gradu Samoboru na podršci u realizaciji ove investicije. Vjerujemo da će ona pridonijeti razvoju ovoga kraja i povećati standard građanima Samobora i okolice otvaranjem brojnih radnih mjesta i privlačenjem partnerskih investitorskih tvrtki. RC Europe već više od 16 godina sustavno posluje u brojnim zemljama jugoistočne Europe, očekujemo da ćemo i u Hrvatskoj ostvariti značajan uspjeh, posebice stoga što je riječ o projektu jedinstvenom za ovaj dio Europe koji povezuje Hrvatsku sa širim tržištem Europske unije", izjavio je Miloslav Hartman, suosnivač RC Europe Groupa.

Miloslav HartmanMiloslav Hartman / Foto: RC Europe

Trenutni kapacitet skladišta predviđa oko 140.000 mjesta za palete, koje će biti postavljene na 60 metara duge police. Također, planirani su i administrativni prostori na istočnom i zapadnom kraju zgrade koji su projektirani prema potrebama korisnika i sadržavat će administrativne urede, svlačionice, stambene prostore za suradnike i tehničke prostorije.

Projekt će stvoriti do 800 novih radnih mjesta

Skladišna hala služit će za skladištenje prehrambenih i neprehrambenih proizvoda te njihovu distribuciju na različite destinacije, ovisno o potrebama kupaca.

Posljednja predviđanja pokazuju da će projekt stvoriti do 800 novih radnih mjesta za skladišne radnike, navodi se u priopćenju.

RC Zone

Foto: RC Europe

Ovaj projekt u potpunosti će razvijati investitor RC Europe, češka razvojno-investicijska tvrtka koja je aktivna na tržištu od 2005. godine. Nakon značajnog iskustva u građevinarstvu, ušli su u segment logistike, a s obzirom na velik broj uspješno završenih projekata, ne samo u Češkoj, već i u Rumunjskoj i Srbiji, proširenje portfelja RC Europe u Hrvatskoj logičan je nastavak dosadašnjih aktivnosti Grupe.

Iz RC Europe navode da su već započeli razgovore s potencijalnim zakupcima i tvrtkama zainteresiranima za suradnju na projektu RC Zone Samobor.

 

P.hr/I.B.